Nyheter

Alu-Design skapar precision i världsklass tillsammans med Hackås Precisionsgjuteri

den 14 augusti 2013 07:11 Företagsprofil

Det norska företaget Alu-Design är mycket framgångsrika tillverkare av kaptens- och operatörstolar. Efter att ha upptäckt HPGs gipsformgjutningsteknik för aluminium har alla nyutvecklade stolar producerats med denna metod.

Tidigare sandgjöts våra stolar men det krävde väsentligt mer tidskrävande och smutsigt efterarbete, berättar Einar Ulrichsen, vd på Alu-Design. Genom att använda gipsformgjutning når vi det önskade resultatet direkt. 

Alu-Designs stolar används mycket i den marina industrin och ingår i bryggläsningar för handelsfartyg såväl som borr- och kranstolar för offshoreoperatörer. Alu-Design ställer mycket höga krav på precision, finish och låg vikt utan att göra avkall på slitstyrkan. 

När den nya borroperatörsstolen utvecklades var HPGs gjutexperter med i optimeringen av konstruktionerna för bästa möjliga slutresultat.

Vi är förstås väldigt ödmjuka inför det faktum att vi kan vara med som leverantör och stärka Alu-Designs rykte som leverantör av produkter i världsklass, fortsätter Peter Vomacka. 


Mer information om Hackås precisionsgjuteri och bildmaterial: 
Jörgen Eriksson jorgen.eriksson@hpgab.se 
ring +46 63 770419
Eller kontakta oss via hpgab.se

Ventana Hackås AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

CES i Las Vegas lockade 186.000 besökare
Se höjdpunkterna från tech-mässan!I förra veckan lockade den årliga pryl- och teknikmässan CES - Consumer Electronics Show - i Las Vegas 186.000 besökare. Närmare 4.000 utställare visade produkter och trender För oss som inte hade möjlighet att vara där: vi roar oss med en snabbsammanfattningLäs mer
Teknikkonsulten Combitech etablerar sig i Danmark
I digitaliseringens spår följer Cyber Security som en växande marknad. Målet är 30 rekryterade Cyber Securitykonsulter i Danmark innan årets slut.Teknikkonsultbolaget Combitech etablerar sig i Danmark och täcker därmed hela Norden. Företaget kommer inledningsvis satsa på Cyber Security-området och hjälpa verksamheter utveckla och stärka sin..
Cimco Marine återupptar produktionen
Har identifierat orsaken till turboläckaget. Cimco Marine, som tillverkar utombordsmotorer, planerar att återuppta produktionen av sin problemdrabbade 200-hästkraftsmotor i slutet av det andra kvartalet, efter att orsaken till problemet med turboläckage som föranledde produktionsstopp nu har identifierats. DetLäs mer
Tillverkaren storsatsar på automatisering
Bygger ut fabriken i Väderstad igen. Som en följd av en positiv marknadsutveckling och god tilltro till framtiden bygger Väderstad AB återigen ut fabriken i Väderstad. Nybyggnationen, som mäter över 5000 kvadratmeter, kommer inhysa företagets hittills största produktionsmässiga automatisering. -Läs mer
Semcon vässar ledningsgruppen
Han blir chef för teknikkonsultens största affärsområde.Daniel Rundgren har utsetts till ny affärsområdeschef för Semcons största affärsområde, Engineering Services, och kommer ingå i koncernledningen.  Daniel Rundgren har stor erfarenhet av såväl strategisk affärsutveckling som operationellt kundnära säljarbete,Läs mer
Han är bästa vdn inom hållbar logistik
Bäst i branschen enligt tidskriften European CEO.Green Cargos vd, ?Jan Kilström, har blivit utnämnd till Bästa VD i branschen för hållbar logistik av tidskriften European CEO. Jan Kilström har sedan 2013 varit VD för Green Cargo. Bolaget har förbättrat sitt finansiella resultat och vänt ett antal årsLäs mer
NorDan mångmiljoninvesterar i additiv tillverkning
Med bjässeskrivaren som ska printa produkter i full storlek, blir företaget ledande i sin bransch. Fönster- och dörrföretaget NorDan AB investerar i 3D-skrivare för produktion av fönster och dörrar i full storlek. Företaget blir därmed ledande på modern additiv produktionsteknologi inom sin bransch. NorDan AB har ingått ett..
Multidocker tillsätter ny försäljningschef
Stärker ledningen för att möta förväntad tillväxt.Multidocker tillsätter Hans Nilsson som ny försäljningschef. Han har gedigen erfarenhet av globalt marknadsarbete, försäljning och ledarskap. Han är utbildad vid Handelshögskolan (IFL), Chalmers Tekniska högskola (International Production Management),Läs mer
Toyota och Dassault Systèmes i samarbete kring framtidens digitala marknadsföring
Riktar sig till konsumenter som söker nya upplevelser när de är på jakt efter en ny bil.Dassault Systèmes och Toyota Motor Europe inleder ett treårigt samarbete för att optimera den digitala produktionsprocessen och skapa nästa generations digitala marknadsföringslösningar för alla nya fordonslanseringar i Europa. De nya..
NIBE expanderar i Nordamerika
Förvärvar 60% av aktierna i BriskHeat Corporation i USA. NIBE Industrier förvärvar 60% av aktierna i amerikanska BriskHeat Corporation. NIBE har också avtalat att förvärva återstående aktier i bolaget vid en senare tidpunkt. BriskHeat, beläget i Columbus Ohio, kommer att ingå i NIBE Element Nordamerika. BriskHeatLäs mer
Hotell Vinterpalatset blir gästhus för LKAB
Hotellet förvärvades av LKAB under 2017, med anledning av gruvbrytningens utbredning. Den 22 januari slår gästhuset upp portarna för LKAB:s kunder, gäster och medarbetare. Gästhuset bedrivs som en tillfällig verksamhet – tills dess att Bolagshotellet står inflyttningsklart på sin nya plats.   Under 2017 förvärvade LKAB före detta..
PLAY: Bakfyllekostymen från Ford
Att köra rattfull är för de allra flesta helt oacceptabelt, men att köra bakfull betraktas ofta som mer okej. Med hjälp av en specialdesignad bakfyllekostym vill Ford få förare att tänka ett steg längre innan de sätter sig bakom ratten dagen efter.Kostymen väger över 17 kilo och består av en specialsydd väst, insydda vikter, glasögon och hörlurar, som tillsammans..
Ivisys får ytterligare order från GKN-koncernen
- Det är väldigt glädjande att se att ett mönster av upprepade köp från GKN, kommenterar bolagets vd, Jakob Kesje, miljonaffären.IVISYS AB har mottagit en order från GKN Sinter Metals i Italien. Ordern avser ett komplett system för automatisk felupptäckt av metalldelar i hög hastighet. Det totala ordervärdet är på mera än 100,000 EUR och..
Svensk miljonaffär till Multidocker
Det svenska intresset för Multidockers lösningar inom virkeshanteringssegmentet är stort och företaget satsar nu på försäljningssidan.Efter lansering av MultiDockers nya virkeshanteringslösningar och maskiner till olika terminalverksamheter har vi glädjen att avisera ytterligare en genomförd affär i Sverige. Affären omfattar ca 6 Mkr i ordervärde. Med..
Miljonbelopp till forskning om mental belastning i industrin
Komplexa arbetsmiljöer ställer höga krav på den anställdes kognitiva förmåga att in information och fatta rätt beslut. Nu ska forskning vid Chalmers bidra till förbättrad hälsa inom monteringsyrken i industrin.Cecilia Berlin och Ann-Christine Falck, vid Chalmers tekniska högskola, har tilldelats 4 500 000 kronor för att forska om hur kognitiva och fysiska aspekter i..