Nyheter

Bandet klippt för Mitsubishi Electrics nya lokaler i Lund

den 21 december 2017 06:20

Den 7 december invigdes det nya Mitsubishi Electric kontoret i Lund. Inför en stor samling av kunder klipptes bandet i det nya showroomet innehållande produkter från Factory Automation och Living Enviromental Systems.

  Invigningen av det nya kontoret och showroom inleddes med ett välkomnande av Lars Ekelund, divisionschef Factory Automation Skandinavien. På plats fanns Hartmut Puetz (FA chef Europa) Takuo Shibuya (LES PMD Office) och Shuji Morisaki (Bransch

Läs mer

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

DIA-COME Mätbord
DIA-COME Mätbord
DIA-COME Mätbord för mätning av kugg och diameter både invändigt samt utvändigt.             Mätområde: Ø30 - 105mm invändigt, Ø0-90mm utvändigt              C2 utförande Ø30 - 185mm invändigt , Ø0 -155mm utvändigt   ..
Ny serie encylindriga motorer från Vanguard
Briggs & Stratton introducerar en helt ny serie encylindriga bensinmotorer från Vanguard på 5 till 13 hästkrafter. Först ut är en 6,5 hästkrafters motor på 203cc. Den kommer att vara tillgänglig för tillverkare och eftermarknad från och med juni i år. Övriga modeller kommer att lanseras under de kommande två åren. Den nya motorn passar..
Tillverkaren i Knäred expanderar maskinparken
2016 förvärvade Ola Sandström företaget och när han nu utvecklar verksamheten ytterligare föll valet på ett säkert kort.Krima Rostfritt AB i halländska Knäred är ett tillverkande företag som arbetar i aluminium, rostfritt och svart material. Verksamheten startade  i Knäred 1988. Produktionen sker i funktionella lokaler och med en modern maskinpark. Genom..
HARALD PIHL ökar exporten till Kina
Familjeföretaget med över 100 år på nacken är Europas största lagerhållare av speciallegeringar och titan, alltid med aktuellt lagersaldo i realtid på webben. -Vår export ökar för varje år och Asien är en intressant marknad med stor potential. Efter en tids etablering börjar vi nu se en ökad orderingång till Kina, senaste ordern omfattade ca 700kg..
3D-printing på frammarsch
Nu kommer additiv produktion på bred front och Dankab Verktygsmaskiner lanserar InssTek på den svenska marknaden. Fördelarna med 3D-Printing är många. Metoden förenklar tillverkningsprocesser och reducerar ledtider till ett minimum. Dessutom minskas transportbehov och lagerhållning kraftigt. Problemet har hittills varit att man inte kunnat producera med..
MotoMini från Yaskawa
Miniroboten som väcker intresse och vinner pris.   MotoMini är knappt 40 cm hög med en räckvidd på 35 cm, och väger bara lite drygt 7 kg. Det gör den lätt att flytta och installera vid behov. Lyftkapaciteten är ett halvt kilo. Roboten accelererar också 20% snabbare än motsvarande små robotar. FörLäs mer
Sveriges största verktygssliperi ökar kapaciteten
Vässar maskinparken, varav två av maskinerna i huvudsak kommer att producera till företagets största kunder: Sandvik, Saab, Kockums, Dormer Pramet och Epiroc.Beros Verktygsslipning AB i Kalmar har nyligen investerat i ytterligare två stycken helautomatiserade Walter maskiner för att kunna tillgodose sina stora kunders ökade efterfrågan. För att även kunna mäta..
Världsunik 3D-printer till Jönköping
Rafos stora dragplåster på Elmia Polymer är inte bara lämpligt för prototyper utan även för industriell additiv tillverkning.En unik 3D-printer blir det stora dragplåstret i plastföretaget Rafos monter under mässdagarna på Elmia Polymer. – Mig veterligen är detta den enda printern i hela världen med denna specifika egenskapen vilket gör den till något..
ESAB lanserar kraftfull nyhet på Elmia Svets och Fogningsteknik
En ännu mer kraftfull maskin från Rebel-familjen.Efter lanseringen av Rebel följer nu nästa svetsmaskin från ESAB. När företaget kommer till Elmia Svets och Fogningsteknik blir det en nyhet inom Rebel-familjen som visas upp.– Jag kan avslöja att det är en ännu mer kraftfull maskin, säger Lars Campbell,Läs mer
Axla utmaningarna inom spårsvarvning
Innovativt system för axiell spårsvarvning ger oöverträffad bearbetningssäkerhet.  Sandvik Coromant presenterar CoroCut® QF, ett nytt koncept som är särskilt utvecklat för axiell spårsvarvning. CoroCut QF är konstruerat för oöverträffad tillförlitlighet och överlägsen bearbetningssäkerhet även vid bearbetning av djupa och..
Hon ska öka försäljningsvolymerna hos AH Automation
Automationsleverantören värvar från Edströms Maskin.Kristin Alexandersson har drygt tolv års erfarenhet av maskinförsäljning inom svensk industri. Den 22 mars tog hon steget till AH Automation. – Företaget finns på en växande marknad med stor potential, säger AH Automations nya processansvarige inom försäljning. AHLäs mer
Han blir ny vd för Primetek Systems
Tillträdde i februari efter 8 år i företaget. Primetek har även rekryterat en teknisk säljare. ”Med sin breda kompetens och know-how inom olika kundapplikationer så är det helt rätt att lämna över rodret till Mikael” säger tidigare VD och ägare Mathias Rapp som även kommer att arbeta vidare i företaget. För att stärka marknadsnärvaron..
Hur fungerar laserskärning?
Genom att nyttja ett ljus med specifika egenskaper kan man skapa ett skärsnitt i en mängd olika material med många olika maskintyper. Vi har presenterat sju av dem under gruppen Laserskärning. Laserskärning nyttjar ett ljus som består av parallella ljusknippen med samma våglängd vilket gör att dess stråle, i jämförelse med ljuset från tex en..
Digitalisering lyfter produkter till en ny nivå
Ökad digitalisering skapar nya utmaningar för svensk industri, men också möjligheter att skapa nya innovativa produkter, menar Håkan Brandt, vd för Beckhoff Automation. Beckhoff Automation kommer att ta tillfället i akt och tillsammans med Microsoft visa möjligheterna med Internet of Things på Elmia Automation. Den 15–18 maj arrangeras Elmia Automation i Jönköping...
Plasmaskärningens snabbhet och vattenskärningens precision = succékombo
Eckert och SPT Plasmateknik presenterar Opal Waterjet Combo, en mångsidig och flexibel maskin för både både stora och små företag.Eckert är en av få tillverkare i världen som erbjuder samtliga 4 skärmetoder: Plasma, Gas, Vatten och Laser. På den svenska marknaden är det SPT Plasmateknik i Lund som representerar maskintillverkaren. Nu presenterar Eckert och SPT..