Nyheter

CAD/CAM-programvaran InvoMilling™: kugghjulstillverkning med nya smarta funktioner

Företagsprofil

Programvara för kuggtillverkning från Sandvik Coromant drar nytta av hela kapaciteten hos femaxliga fleroperationsmaskiner.

Skärverktygsspecialisten Sandvik Coromant har utökat sin programvara InvoMilling™ med nya, smarta funktioner. Den senaste versionen av den användarvänliga CAD/CAM-lösningen för snabb och enkel NC-programmering erbjuder ännu fler möjligheter vid kugghjulstillverkning

Läs mer

Sandvik Coromant AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

MVR: 5 tips om budget
Varför gör man en budget, för budgetens egen skull eller för att faktiskt ha något att relatera till? Målet med en budget är bland annat att hålla koll på kostnader och intäkter, men även målsättning för vilken försäljningsvolym man vill nå. En bra budget kan få karaktären av en prissatt aktivitetsplan. Med hjälp av..
Devex Mekatronik i Linköping expanderar
Devex Mekatronik utökar för framtiden och kontoret i Linköping har under hösten 2018 flyttat in i nya större lokaler belägna i Mjärdevi.   Kontoret firar 10 år i regionen och flytten innebär bland annat nya smartare samarbetsytor med kapacitet för utökade kompetens- och helhetsuppdrag. Efterfrågan på företagets tjänster ökar och fler kunder..
Maskinsäkerhet har aldrig varit så enkelt
Safety Simplifier är ett säkerhets-PLC som erbjuder ett enkelt sätt att bygga skyddssystem för mobila och fasta maskiner, helt trådlöst.Nu kan ni hitta Safety Simplifier på OEM Automatic. Säkerhetslösningar kan upplevas som komplicerade och oflexibla men med säkerhets-PLC´t Safety Simplifier erbjuder vi dig flexibla och användarvänliga..
Järpås Verkstad satsar på ny fiberlaser från Intercut
På kundlistan står bland annat Alfa-Laval. Gas- och plasmaskärning från Messer har alltid funnits i fabriken. Nu satsar Järpås Verkstad på en DURMA med 6kW Fiberlaser från Intercut, för att kunna erbjuda sina kunder bästa tänkbara skärsnitt och toleranser. Järpås Verkstad grundades 1983 och drivsLäs mer
Låglutande infästningssystem för solpaneler
Ny lösning från Weland Stål, utvecklad för nordiska förhållanden. Med över 40 års erfarenhet av taksäkerhet och infästning i tak har Weland Stål utvecklat infästningssystem för solpaneler anpassade för våra nordiska förhållanden. Weland erbjuder nu ett nyutvecklat infästningssystem med få och lättanvända..
De kyler industrin med rymdteknik
Piteå-startup har utvecklat en effektiv kylteknik, som är applicerbar inom flera branscher, inte minst fordonsindustrin.   Bolaget heter Centropy AB och har utvecklat en ny och effektiv kylteknik för elektronisk utrustning som processorer, kraftelektronik eller laserdioder men lämpar sig även inom andra områden. Bolaget har sitt säte i Piteå och ska nu..
Satsning på automatisering ska ta 70-åringen in i framtiden
Brittiska Lesjöforsbolaget European Springs & Pressings har gjort stora investeringar i maskinparken, vilket förbättrar produkten och minskar spillet.Detta utgör ytterligare ett viktigt kapitel i företagets 70-åriga framgångssaga. Design & Automation Solutions och Bosch Rexroth har i ett nära samarbete med European Springs & Pressings utvecklat ett kundanpassat..
Ny handbok med standarder för svetsning
Nu finns de senaste versionerna av standarder för svetsning i en ny utgåva av handboken Svetsstandard - Kvalitet, konstruktion och svetsbeteckningar. Totalt ingår 15 standarder i handboken. -Svets- och materialstandarder, samt standarder för oförstörande provning är viktiga dokument för kvalitet och tillförlitlighet hos svetsade produkter och konstruktioner,..
Nytt vakuumgripdon för kollaborativa robotar
Människor och robotar arbetar alltmer i samverkan. Schmalz har därför utvecklat en gripdonslösning som säkerställer ett säkert människa-robot samarbete (MRK) tack vare sin unika produktdesign.Vakuumområde Gripping Systems FXCB. Det kollaborativa vakuumgripdonet har ett brett användningsområde inom intralogistik, till exempel för att hantera förpackningar eller för..
360° frihet med igus® triflex® RSE
Triflex® RSE är det prisbelönta återdragningssystemet som används för att hålla kabelkedjan tight på robotarmen. På så sätt förhindras den från att häkta i, eller fastna i roboten. Ni hittar det hos OEM Automatic. Det nya systemet Triflex® RSE förhindrar att kabelkedjan häktar i eller fastnar vilket kan göra att robotens rörelser blockeras...
Vad är egentligen arbetsmiljö och varför ska vi bry oss?
Arbetsmiljö kräver kunskap, uppföljning och samarbete. Vanessa von Zweigbergk på SINF reder ut begreppen.Vi vill väl alla gå till jobbet utan att ha ont i magen? Vi vill väl alla gå till jobbet utan att ens överväga tanken att man inte skulle komma hem efter sitt pass? Vi vill väl alla gå till jobbet och känna oss som en del av en helhet? Om ni svarar..
Planfräsen från Sandvik Coromant ökar produktiviteten av fordonsdelar betydligt
Ett bättre sätt att bearbeta tunnväggiga aluminiumdetaljer och ökar produktiviteten hos tillverkare av fordonsdelarNu lanserar Sandvik Coromant den patentsökta planfräsen M5F90 som har tagits fram för bearbetning av tunnväggiga fordonsdelar av aluminium utan gradbildning, repor eller urflisning. Den mångsidiga fräsen M5F90 har ett innovativt designkoncept som..
Stålproduktionen minskade i november 2018
En minskning med 24 procent jämfört med samma månad 2017Den svenska råstålsproduktionen uppgick till 333 tusen ton under november 2018. Det är en minskning med 24 procent jämfört med samma månad 2017, visar statistik från Jernkontoret. Hittills under 2018 har det producerats 4 252 tusen ton råstål i Sverige.Läs mer
Ljungbyföretaget köper ny maskin från DMG MORI
Redan fullt upp i sin nya investeringLjungby CNX Teknik AB har valt att investera i en ny maskin från DMG MORI, en NHX4000 med RPP (5 st paletter).Ägare Andreas Karlsson berättar att de fick möjlighet att investera i en DMG MORI som är kända för god stabilitet och driftsäkerhet och de valdeLäs mer
Legoföretaget investerar i ny Biglia, den 4:e
Med 30 års erfarenhet av cnc investeras det i nya maskiner för framtiden Ställbergs Mekaniska i Kopparberg som utfört kvalitativa legoarbeten i mer än 30 år investerar i ytterligare en Biglia från Ahlsell Maskin. De utför legotillverkning och maskinbearbetning i sina CNC-maskiner, allt från enstaka prototyper till serierLäs mer