Nyheter

Hon tar topproll på Munters

den 10 januari 2018 09:13

Med tjugo års erfarenhet från Volvo och tillverkning i världsklass, axlar hon rollen hos Munters under våren.

Katarina Lindström har utsetts till President Global Operations och medlem av koncernledningen. Hon har mer än 20 års erfarenhet från liknande roller inom Volvokoncernen. För närvarande är Katarina Lindström Senior Vice President International Manufacturing

Läs mer

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Saabs strategichef blir chef för Saab Ventures
CTO Pontus de Laval går in som tillförordnad strategichef.Ann-Kristin Adolfsson, idag Chief Strategy Officer, har blivit utsedd till ny chef för Saab Ventures, som investerar i bolag och projekt som kan dra nytta av Saabs egenutvecklade teknik. I och med sin nya roll lämnar Ann-Kristin Adolfsson koncernledningen. Ann-KristinLäs mer
Prestigeaffär till CTT Systems
Nyköpingsföretaget ska utrusta Boeing och Airbus.CTT SYSTEMS AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör härmed Cair™ VIP beställningar från AMAC till en Boeing BBJ747-8 och en Airbus ACJ320neo. Båda VIP-flygplanen utrustas för att höja luftfuktighetenLäs mer
Nytt metallforskningsinstitut bildas
Syftet är att kraftsamla kring målet att nå en fossilfri stålindustri.Den svenska gruv- och stålindustrin gör stora satsningar för att bli de första i världen som skapar en fossilfri produktion av gruv- och stålprodukter. För att förstärka möjligheterna att nå sina mål bildas ett nytt forskningsinstitut som ska kraftsamlaLäs mer
Produktionsingenjören är inne på sin andra examen
Först utbildade han sig till sjuksköterska, men det växande teknikintresset kombinerat med prognoserna för högskoleingenjörer gjorde att han nu tar en en ny examen.   Martin Birtic läser sin sista termin på Produktionsingenjörsprogrammet vid Högskolan i Skövde och är snart på väg ut i arbetslivet. Han har alltid haft ett starkt teknikintresse, och..
LKAB expanderar industriområdet i Malmberget
För att bibehålla tryggheten för de boende och för en fortsatt gruvdrift behöver gruvbolaget utöka det inhägnade industriområdet.LKAB:s industristängsel som gränsar till samhället flyttas under åren 2018 - 2025 för att utöka industriområdet i Malmberget. Stängseldragningen delas in i etapper och flyttas succesivt år för år.   Till..
Rekordår för Scania
Samtidigt jäser ett missnöje med löneutvecklingen bland de anställda på Scania. Scanias nettoomsättning steg till rekordhöga 119,7 miljarder kronor för helåret 2017, en ökning med 15 procent jämfört med föregående år. Leveranser av lastbilar nådde den högsta nivån någonsin och efterfrågan på nya lastbilsprogrammet..
Ny toppmodern fabrik etableras i Jönköping
Det goda geografiska läget, kommunikationsmöjligheterna och den dynamiska regionen fällde till sist avgörandet för fabriken som vid full produktion beräknas sysselsätta 70-90 personer.I hård konkurrens valde Kingspan Insulation Jönköping när företaget nu investerar i en ny toppmodern fabrik för tillverkning av isoleringsmaterialet Kooltherm. Det..
PLAY: Den självkörande snöplogen Yeti
För första gången har 20 meter långa och 5,5 meter breda autonoma snöröjare plogat landningsbanan på Fagernes flygplats i Norge. Se tekniken bakom.Snart kan snöplogar på flygplatser vara självkörande. Projektet som kallas Yeti, med teknik utvecklad av Semcon, ska ge ökad effektivitet och minskade förseningar på flygplatser. Det ställs höga krav..
ÅF tar automationsorder värd 200 miljoner
Det är Henriksdals reningsverk i Stockholm som ska utvecklas till ett av världens modernaste reningsverk.ÅF ska leverera ett nytt automationssystem till Henriksdals reningsverk i Stockholm som ska moderniseras och byggas ut för att klara framtida krav på vattenrening. Ordern är en totalentreprenad och värd cirka 200 miljoner kronor. – Vi har haft flera..
FMV-order till Saab - värd över 100 miljoner
-Arbetet kommer i första hand att utföras på våra produktionsorter Linköping och Arboga, säger Ellen Molin, chef för Saabs affärsområde Support and Services.Saab har tecknat ett avtal med Försvarets materielverk (FMV) för underhåll och tekniskt systemstöd inom området flygsäkerhetsmateriel. Avtalets totala värde inklusive optioner uppgår till 117,5..
Vinner Svenska monteringspriset för nya monteringslinjen på Volvo CE
-Cykeltider som är helt outstanding för vår bransch, säger fabrikschefen Tommy Bengtsson.   Svenska Monteringspriset 2018 har tilldelats Christian Nilsson och Tommy Karlsson. Priset delades ut den 14 mars i samband med årets Monteringskonferens som arrangeras av Svenskt Monteringsforum. Prisutdelare var Anna Davidsson, ansvarig förLäs mer
Affär för 100 miljoner till Habia Cable
Ordern avser kabel till offshoreindustrin. Beijer Almas dotterbolag Habia Cable AB har tecknat en order avseende kabel till offshoreindustrin.  Ordervärdet är cirka 100 MSEK och leverans sker i huvudsak under 2019. Beijer Almas vd och koncernchef Henrik Perbeck kommenterar affären: -Det är mycketLäs mer
PLAY: Titta in i ikoniska Guinness bryggeri i Dublin
Den 17 mars infaller Irlands nationaldag, St. Patrick´s Day, där ett givet inslag är den ikoniska stouten Guinness. Bryggaren Arthur Guinness startade på 1700-talet och än idag brygger man på St. James Gate Bryggeri i Dublin. Titta in!St. Patrick´s Day hyllas av 70 miljoner människor med firanden utspridda över hela världen. Ett givet inslag är också denstouten..
Kineser planerar ny jättefabrik i Trollhättan
Kinesiska investerare satsar 4 miljarder i Nevs och vill bygga en helt ny batterifabrik på biltillverkaren Nevs område i Trollhättan. Det var på onsdagen det stod klart att Nevs i Trollhättan – som köpte upp Saab Automobiles konkursbo – fått en investering på drygt fyra miljarder kronor från Kina. Nyheten meddelades i närvaro av statsminister Stefan Löfven..
EOS öppnar innovationscenter för 3D-print i Düsseldorf
Här kan företag hyra maskinutrymme såväl som projektrum och EOS erbjuder både utbildning och rådgivning om design och optimering av de delar som ska tillverkas.EOS öppnade i veckan ett innovationscenter för 3D-printing i Düsseldorf. På plats erbjuds företag stöd för sina 3D-utskriftter och innovationsprojekt med ett brett utbud av konsulttjänster..