Nyheter

Ny laser ger ökad flexibilitet

den 29 november 2011 09:13 Företagsprofil

Nitator Stainless Steel AB som är en del av Nitator Stainless Group har investerat i en ny laser från TRUMPF. Lasern som hanterar formatet 4 x 2 meter och är försedd med en helautomatisk plåthantering, Liftmaster, sparar mycket golvyta. Den är försedd med den senaste tekniken, bl.a. en plåthantering för att undvika repor. Investeringen ingår i strategin att stärka sin position ytterligare som en av de ledande tillverkarna av rostfria produkter. Med ökad kapacitet och flexibilitet, kommer Nitator Stainless Group att tillföra marknaden en ännu mer flexibel och kundanpassad produktionslösning.

-     
Vi är mycket nöjda med TRUMPF. Det var en mental omställning för programmerare och operatörer att byta laserfabrikat och hanteringssätt av program mm. Efter 2 månaders produktion i vår nya laser inser alla vilket lyft detta varit för oss.
-      Kapaciteten kommer att räcka väl för vår egen produktion så vi ser även möjlighet att legoskära rostfritt och aluminium till kunder där kanske större format är önskvärt.

 Helsingborgsbaserade Nitator Stainless Group AB är en av Skandinaviens ledande underleverantör som jobbar enbart i rostfritt material. Vi levererar till främst Livsmedelsindustrin, Läkemedelsindustrin samt Kärnkraftsindustrin. Största kund är tyska Linde Gas (AGA ingår i denna grupp), där vi tillverkar gasfrysare för livsmedelsindustrin ”World Wide”. Förutom vatten och laser består maskinparken av kantbockning 8m längd och vals med 3 meters bredd. Bearbetningsverkstad med automatsvarvar och fleroperationsmaskiner. Företaget är kvalitetscertifierade enl. ISO 9001:2008. och certifierade enl. svetsstandard ISO 3834-2. www.stainlessgroup.se

Nitator Stainless Steel AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Mindsource har levererat en förpackningslinje
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Tre nyckelfärdiga robotceller levereras på under en vecka. Tack vare goda förberedelser och utmärkt samarbete med kunden, installerade och driftsatte Mindsource tre nyckelfärdiga robotceller för en helt ny förpackningslinje på under en vecka ifrån leverans. Leveransen omfattade tre fristående robotceller som tillsammans bildar en helt..
Protolabs vill göra livet enklare för utvecklingsingenjörer
Lanserar nya toleransgarantier för formsprutning.Nu lanserar Protolabs, leverantör av skräddarsydda prototyper och lågvolymproduktion av delar och komponenter, garanterade dimensionella toleranser för plastämnen som används vid formsprutning. Efter omfattande test vid den snabbväxande verksamheten iLäs mer
Påverkas er produktion av Coronaviruset?
Påverkas er produktion av Coronaviruset?
Behöver ni hitta nya källor för material och komponenter? Många är oroliga att det blir brist på material i tillverkningsindustrin om Coronaviruset fortsätter sin spridning i Kina och i världen. Vi har redan fått samtal och förfrågningar i samband med det. Därför kan det vara dags att titta på alternativa lokala..
De ska sälja koreanska cobots på den svenska marknaden
Lichron har inlett samarbete med den koreanska robottillverkaren Hanwhas och visar dem på plats i utställningshallen i Skövde. Lichron AB har nyligen inlett ett samarbete med koreanska Hanwha Robotics och representerar sedan en tid tillbaka Hanwhas kollaborativa robotar på den svenska marknaden. Som ett resultat av samarbetet med Hanwha tillhandahåller Lichron i Sverige:..
Ny vd i Indexator
Gunnar Bålfors lämnar efter 25 år i bolaget.Gunnar Bålfors lämnar befattningen som vd i Indexator Rotator Systems AB. -Efter drygt 25 år i befattningar som exportsäljare, marknadschef och sedan maj 2012 VD, är det nu dags att ge mer tid för familj och andra intressen som fått stå tillbaka underLäs mer
Lägg fokus på Era styrkor – Resten fixar Exmo!
Lägg fokus på Era styrkor – Resten fixar Exmo!
Allt inom montering, paketering, produktutveckling, produktionslösningar, prototyper m.m. Exmo AB kan hjälpa ert företag med effektiva produktionslösningar vilket innebär att de arbetar med totala produktionslösningar och automatiserad volymproduktion. Det vanligaste är att Exmo tar ansvar för hela kedjan, från idé till levererad..
LBY Tech AB erbjuder 40% snabbare svarvning än traditionell bearbetning
LBY Tech AB erbjuder 40% snabbare svarvning än traditionell bearbetning
LBY Tech AB i Ljungby har investerat i Mazaks Multiplex maskiner, en med Portalrobot. Maskinerna har dubbla spindlar och dubbla revolvrar med drivna verktyg och Y-axel. För er som har behov av lite större serier ca 100+ i dimensioner kring 45-200 mm diameter så kan vi erbjuda den mest rationella bearbetningen som finns att erbjuda idag. Maskinerna kan bearbeta detaljer ca 40%..
ABF LT specializes in CNC machining and aluminium die casting
ABF LT specializes in CNC machining and aluminium die casting
ABF LT specializes in CNC machining and aluminium die casting in a 4000 sqm manufacturing plant based in Lithuania. They offer die casting of various aluminium alloys, produced on automated die casting machines with locking force from 350 to 850 ton. The CNC machine park consists of 24 lathes and milling centres. ISO 9001:2015 certification in addition to compliance with strict quality..
Från produktidé till produktion - inhouse
Med Datron neo ges möjligheten att utveckla egna produktidéer in-house. Med Datron neo kan ni snabbt och enkelt bli er egen leverantör. Ni får möjligheten att vara flexibel och att anpassa er för en varierande marknad. Ni kan bestämma om ni önskar fräsa små serier, stora serier eller utföra snabba ändringar och..
AI-baserad mjukvara för visuell kontroll och kvalitetsinspektion
Det tjeckiska företaget Pekat Vision har chockat marknaden med sin unika AI-mjukvara.   Med en helt egenutvecklad algoritm för Deep Learning närmar sig mjukvara vårt mänskliga öga och mjukvaran behöver bara några få bilder för att bestämma om objektet eller materialet har några avvikelser. Pekat Vision är en..
Lesjöfors nya vd om det kommande året
Avmattning i fordonsbranschen, Brexit och handelskrig har påverkat fjäderbolaget, samtidigt som man både investerat och förvärvat. Läs hur nye vdn ser på marknadsutvecklingen.Lesjöfors marknad påverkades en hel del under förra året av yttre faktorer. En generell nedgång i fordonsbranschen, osäkerhet runt Brexit och handelskrig mellan USA och Kina är några..
Kompakt strypbackventil för trånga utrymmen
SMC lanserar en ny typ av kompakta strypbacksventiler anpassade för applikationer där utrymmet är begränsat. Kompakta cylindermontage och trånga utrymmen är inga problem för SMC:s nya strypbackventil JAS. Med bygghöjd, som är 43.3% lägre än motsvarande strypbackventil i standardutförande och flexibel justering – med manuell ratt eller mejsel – passar den..
Svenska Mässan satsar på Smart Industry
Satsar på ett Technology Cluster för att skapa ökad kompetens kring de gemensamma frågeställningar som industrin idag möter.Under 2018 firade Svenska Mässan 100 år som mötesplats. Sedan starten har man varit en katalysator till att introducera ny teknologi på marknaden i alla faser av den industriella utvecklingen. När den nya industriella revolutionen nu står..
Svenska Mässan satsar på Smart Industry
Satsar på ett Technology Cluster för att skapa ökad kompetens kring de gemensamma frågeställningar som industrin idag möter.Under 2018 firade Svenska Mässan 100 år som mötesplats. Sedan starten har man varit en katalysator till att introducera ny teknologi på marknaden i alla faser av den industriella utvecklingen. När den nya industriella revolutionen nu står..
Nya roterande filar från Dormer Pramet
För krävande applikationer. Dormer Pramet har utökat sitt program med hårdmetallfilar med nya verktyg för bearbetning av superlegeringar och för borttagning av avbrutna bultar. Filarna för superlegeringar har utformats för att kunna klara de mest krävande jobben i nickel-och titanlegeringar. FilarnaLäs mer