Nyheter

Tänk: "lab-on-a-chip"

den 9 april 2014 19:19 Företagsprofil

Betydelsen av mikroflöde växer med det ökande antalet analysmöjligheter som det öppnar upp för - Tänk: "lab-on-a-chip"
Betydelsen av mikroflöde växer på grund av det ökande antalet analysmöjligheter som det öppnar 

upp för (tänk: "lab-on-a-chip"). Nu presenterar LPKF Laser & Electronics AG ett lasersystem som möjliggör skapandet av helt nya produktlayouter för dessa detaljer. 

Den funktionella zonen i en mikroflödesenhet består i allmänhet av två plana ytor. En nedre komponent har kanaler som skapas genom varmprägling, medan ett övre lock placeras på toppen 
för att täta kanalstrukturen. Kanalerna i en mikroflödesdetalj är så fina att inuti den dominerar kapillära krafter och gravitationskrafterna återges irrelevant.

Att skapa en tillförlitlig och exakt söm mellan de övre och undre skikten är extremt viktigt och lasersvetsning har etablerat sig som den rätta tekniken för att skapa dessa leder. Det är en
ren process som är fri från den typ av skräp som melt blow-out och tillsatsmedel som kan skada enhetens känsliga kanaler.

LPKF PrecisionWeld lasersystem har designats speciellt för microflödes applikationer. LPKF PrecisionWeld kan utföra svetssömmar med en tjocklek på 100 µm och har positionerings repeterbarhet på 10 µm, en nivå på precision som inte har uppnåtts tidigare. Nu uppnås det 
genom att man separerar höljet från bearbetningsutrymmet. 

Denna design har redan bevisat sitt värde i praktiken, eftersom den är baserad på företagets ProtoLaser system som har producerat enastående resultat i sektorn PCB prototyper i många år.

LPKF PrecisionWeld har även andra mycket intressanta egenskaper, som ett scannersystem för 
att guida laserstrålen och positioneringsbordet. Detta utökar den effektiva arbetsytan till 320 mm x 320 mm. Som tillägg finns ett integrerat kamerasystem som tillåter detektion av speciellt tillämpade referenspunkter eller så kan den använda detaljens geometriska element. Detta ger kompensation för toleranser i detaljen eller dess fixtur.

Med LPKF PrecisionWeld, kan delar sammanfogas med hjälp av den klassiska överförings-lasersvetstekniken samt den nya LPKF ClearJoining tekniken.

Vid lasersvetsning, av två delar som skall sammanfogas men som har olika absorptionsegenskaper, t.e.x när en laser-absorberande basenhet har en klar täckplatta. Laserstrålen passerar genom det övre lasertransparenta lagret, men absorberas när den träffar den undre delen, så att energin i ljuset konverteras till värme och smälter plasten. Ett måttligt sammanfogningstryck används, vilket främjar termisk ledning in i den övre delen och producerar en tillförlitlig och exakt svetssöm. 

Eftersom den har en laservåglängd på 1,940 nm, är LPKF PrecisionWeld också kapabel till att 
sammanfoga två transparenta komponenter. Detta drar fördel av den nya LPKF ClearJoining teknologin: Vid denna våglängd, absorberar de flesta tekniska polymerer tillräckligt av ljuset för att smälta vid höga energidensiteter. Laserstrålen är fokuserad exakt på svetshorisonten för använda energin där den krävs för att skapa en svets - utan att behöva några särskilda tillsatser.   

Andra funktioner för PrecisionWeld inkluderar en inställning som identifierar ytan på komponenten och justerar automatiskt fokus till en optimal position. Systemet är anmärkningsvärt kompakt och för användning behövs endast strömförsörjning samt en kompressorlufts anslutning. Den är tillräckligt liten för att kunna utrustas med hjul och för att kunna gå igenom alla laboratoriedörrar. 

LPKF PrecisionWeld är idealisk för produktion av prototyper eller små batcher, men den kan även laddas automatiskt för massproduktion.  

Vi finns på Plastteknik i Malmö 9-10 April. Kom och besök oss i monter K:19. 
Ladda ner din kostnadsfria biljett här

SOLECTRO AB
www.solectro.se


Solectro AB grundades 1983 av Gerhard Tetzlaff.

Verksamheten omfattas av utveckling, produktion, försäljning och service av komponenter för automatisering, komplettlösningar, specialmaskiner, robotar, CNC-maskiner,PCB-prototying, laser, SMD samt dentalmaskiner. 

Solectro AB är beläget i Lomma - ca. 10 minuter från Malmö och Lund.

Adress: 
Tenngatan 6 - 8, 234 35 LOMMA

Tel. 040-536600
Fax 040-536610
E-mail: solectro@solectro.se
www.solectro.se

Solectro AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Svenska specialfordon – affärsmöjligheter för leverantörer
Går det att elektrifiera eller konvertera en husbil, personbil klass II, för att få fram en ”bonusbil”?Frågan är aktuell nu när även körcykeln WLTP (exakt beräkning av bränsleförbrukning och utsläpp) införs med konsekvensen att nya husbilar straffbeskattas ut från marknaden. Det skriver FKG - Fordonskomponentgruppen i ett..
Ny standardiseringschef på SIS
Han får det övergripande ansvaret för alla standardiseringssektionerna.Dan Nilsson är ny standardiseringschef på Svenska institutet för standarder, SIS. Han har närmast varit sektionschef för standardisering vård och omsorg. Hans nya roll innebär att han nu blir en del av ledningsgruppen och har det övergripande ansvaretLäs mer
Säkrare byten av coils och minimerade inre ställtider
Nu har AGAB utvecklat efterfrågade mobila lagerställ för enkel, säker och snabb hantering.De mobila coilställen anpassas efter kundens storlek på coilen och antal coil som ska lagras vid maskin. Sedan tidigare har AGAB sålt och utvecklat coilvändare för att vrida coils upp coils säkert utan travers eller truck. Både AGABs coilvändare och AGABsLäs mer
Tänk om en gjuten komponent kunde meddela när den behöver underhåll?
Smart gjutgods är en av två innovationer som belönas när gjuteribranschens bästa utses.Smartare gjutgods som kan meddela när det behöver tekniskt underhåll eller bytas ut, respektive lättare och mer kostnadseffektivt gjutgods genom att använda saltkärnor vid pressgjutning av aluminium. I år får två innovationer priset för gjuteribranschensLäs mer
Bevego expanderar i Lund
Dubblar ytan.Bevego fortsätter att expandera i Lund och kommer inom kort öppna portarna till en ny fin lokal på Skiffervägen 70. Flytten innebär ett geografiskt bättre läge med mer ändamålsenliga lokaler och dubblade ytor. -Dessutom erbjuder vi en rad olika mervärdenLäs mer
Prototal förvärvar i Norge
Affären är startskottet på en större investering som kommer innebära en utökad produktionskapacitet i bolagets nuvarande säte i Levanger.Prototal Industries AB har slutfört en affär med Minoko AS om förvärv av de sista 50% av aktierna i Prototal AS för att i fortsättningen vara ensamägare i bolaget. Som ett naturligt led i sin internationella expansion har..
ZWT Zisterer ny leverantör till Colly Verkstadsteknik
Form- och profilverktyg som kommer särskilt till sin rätt när snäva toleranser krävs. ZWT Zisterer GmbH tillverkar form- och profilverktyg, företrädesvis med vändskärslösningar men också från solid hårdmetall för tillverkning av detaljer med hög precision. -Det är ett välskött fint lite mindre familjeägt verkstadsföretag..
Ständigt aktuella Metal Inspiration Days har slagit upp portarna
Inpirationsdagarna i Jönköping går in på sjunde året. Jonas Wihlborg på Stenbergs, som är en av medarrangörerna betonar vikten av att ständigt hitta nya vinklar och aktuella teman.MID -  Metal Inspiration Days öppnade portarna idag och eventet har fler anmälda besökare än någonsin. Hos Stenbergs, som är en av tre hörnstenar i detta växande..
Holländska Hemabo investerar i oljedimavskiljare från 3nine
Holländska Hemabo investerar i oljedimavskiljare från 3nine
Hemabo ville hitta en lösning som kunde matcha deras redan höga standard i verkstaden. Oljedimavskiljaren Anna från 3nine var den enda lösningen som kunde möta deras höga krav både när det kom till funktion och design. Hemabo är ett holländskt familjeföretag som specialiserar sig på att tillverka skräddarsydda lösningar i..
Så blev de av med oljedimman i verkstaden
Holländska Hemabo investerar i 12 oljedimavskiljare från 3nine.Att säkerställa en ren och säker arbetsmiljö för sina anställda var det främsta skälet till att ledningen på Hemabo valde att investera i en lösning för att ta hand om oljedimman, en investering i ren luft. Hemabo är ett holländskt familjeföretag somLäs mer
Hylsa för CoroChuck® 930 maximerar utdragssäkerheten
Ny Sandvik Coromant-hylsa med mekanisk låsning.Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant har introducerat en ny hylsa för den hydrauliska precisionschucken CoroChuck® 930. Den nya hylsan är utformad för att passa Weldon-skaft och har mekanisk låsning som förebygger att verktygLäs mer
Rotationsrörelser upp till 7 000 grader
I extremt små utrymmen med twisterband HD. Rotera kablar och slangar för energi, data och media i höga hastigheter på ett säkert sätt och utan avbrott. igus har utvecklat twisterband HD så att kablar och slangar kan ledas fram på ett säkert och tillförlitligt sätt även vid roterande rörelser.Läs mer
Kan ny design på skärverktyg ge lägre flygpriser om tio år?
Två-tre minuter. Så kort livslängd har skärverktyg vid tillverkning av vissa flygmotordelar. Ny design och teknik kan öka livslängden avsevärt. Ny verktygsdesign och effektivare kylning kan öka livslängden generellt med 30 procent. Det innebär minskat svinn, mindre miljöpåverkan och på sikt kanske även billigare flygresor. Doktoranden Nageswaran Tamil Alagan..
WTJ AB I Arbrå. Har investerat i en ny kantpress
WTJ AB I Arbrå. Har investerat i en ny kantpress
WTJ Produktion AB i Arbrå, Hälsingland, har investerat i en ny hydraulisk kantpress. En Ursviken OptiFlex på 200 ton x 3,1/3,5 m  med 14 CNC-styrda axlar! Det är en snabb maskin med stor slaglängd och hela 3,1 meter mellan gavlarna, den har B+R system som noggrant och snabbt kontrollerar alla axlarna. Nu finns det kapacitet för nya..
EJOT Sverige markerar sin position under mottot lättviktskonstruktioner.
Elmia Subcontractor bidrar till stärkt position på marknaden, anser företaget.Elmia Subcontractor är Nordeuropas ledande underleverantörsmässa och hålls årligen på Elmia i Jönköping. Varje år samlar det 1 200 utställare från cirka 30 länder. År 2019 lockade mässan mer än 14 700 besökare under sina fyra dagar. Ejot..