Gunnebo Industrier AB

Beskrivning

Om oss

Gunnebo Industrier är ett internationellt företag som är verksamt över hela världen. Vi är marknadsledande inom flera områden inom lyft- och materialhantering, med egen tillverkning av produkter såsom kranblock, linskivor, kätting & lyftkomponenter, schacklar och surrningsprodukter. Våra produkter är välkända och etablerade på marknaden som premiumprodukter med högsta säkerhet.

Globalt avtryck
Gunnebo Industrier har sitt huvudkontor i Sverige, tillverkningsenheter i tre länder och försäljningsbolag i tio länder. Utöver detta har vi distributörer i mer än 50 länder, vilket gör våra produkter tillgängliga i alla delar av världen.

I vår fabrik i Tulsa, USA, tillverkar vi kranblock, linskivor, overhaul balls och relaterade produkter till bland annat olje-och gasindustrin samt till krantillverkare.

I Sverige och Norge har vi tillverkning av kätting, lyftkomponenter och schacklar. Under 2013 öppnade vi en ny fabrik i Växjö, en viktig investering för Gunnebo Industrier som bidrar till en mer effektiv produktionsprocess och snabbare produktutveckling. Det i sin tur leder till kortare ledtider och ökad tillgänglighet för våra kunder.

Innovation
Gunnebo Industriers framgång har drivits av en hög fokus på innovation och högkvalitativa produkter, utformade för bästa funktion och högsta säkerhet. Genom åren har vi utvecklat många av de produkter som är marknadens standard.

Kvalitet
Egendom, och till och med människors liv, kan vara i fara om lyftutrustningen har brister, därför ser vi till att produkter som lämnar våra fabriker är av högsta kvalitet och uppfyller gällande säkerhetskrav. Produktionsprocessen på Gunnebo Industrier är, ur flera aspekter, unik. Vi tillverkar i enlighet med gällande normer och alla produkter är märkta för att ge full spårbarhet från råmaterial till färdig produkt.

Exempel på vår rigorösa testning är att varje kättinglänk och varje individuell lyftkomponent som tillverkas, provbelastas minst 2 gånger arbetslasten samt inspekteras visuellt av vår kompetenta personal.

Vi ger trygghet till våra kunder.

Adress
Gunnebo Industrier AB
Bruksvägen 2
590 93  Gunnebo
Kalmar
Sweden
Telefon
0490-890 00
Fax
0490-892 14
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.gunneboindustries.com
Kontaktperson
Magnus Öhman
Telefon
0490-856 01
Anställda
201 - 500
Omsättning

Specialistområden

Lyft- och materialhantering, med egen tillverkning av produkter såsom kranblock, linskivor, kätting & lyftkomponenter, schacklar och surrningsprodukter.

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Plåtbearbetning-Smide
Skärande Bearbetning-CNC Fräsning
Skärande Bearbetning-Skärande Bearbetning, CNC

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Gunnebo avyttrar svensk verksamhet
Avyttringen följer Gunnebos strategi.Gunnebo tar nästa steg i transformationen – den svenska verksamheten för Gateway avyttrad. TOR, AUG 06, 2020 08:00 CET Som en del..
Stefan Syrén ny vd och koncernchef i Gunnebo
Även en del nya kommer in i koncernledningenStyrelsen i Gunnebo har utsett Stefan Syrén till ny Vd och koncernchef för Gunnebo-koncernen. Stefan Syrén kommer att..
Gunnebo planerar att avyttra verksamheter
Verksamheter som det gäller är Frankrike, Belgien och LuxemburgGunnebo har undertecknat ett erbjudande från det globala private equity företaget OpenGate Capital om att..
Gunnebo tecknar mångmiljonorder i Indonesien
Gunnebo tecknar mångmiljonorder i Indonesien Säkerhetskoncernen Gunnebo har, genom sin verksamhet i Indonesien, tecknat en order på leverans av ett integrerat brandskyddssystem till OKI Pulp & Paper Mills..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen