Kils Automatsvarvning AB

Beskrivning

AB Kils Automatsvarvning (ABKA) är en mekanisk verkstad förlagd i samhället Kil, två mil nordväst om Karlstad i Sverige. Verksamheten startades 1963 och ägs fortfarande av en av grundarna – Stig Wändel.

Ledningen består idag av vd, produktionsansvarig, kvalitetsansvarig och chefsoperatör. Företagets relativa litenhet tillåter ett nära samarbete mellan samtliga anställda på företaget, från vd till enskilda maskinoperatörer där ledningen i hög grad även deltar i arbetet på verkstadsgolvet. Det personliga engagemanget för företaget är därför stort hos alla anställda. Företagets 20 anställda representerar ett brett kunnande och lång erfarenhet inom sitt område.

Huvudkunder har under alla år varit bilindustrin, åt vilka ABKA tillverkar hylsor, axlar, brickor, muttrar, rör, bussningar m.m. 70% av försäljningen går direkt eller indirekt till Volvo PV eller Volvo LV och ca 30% till andra underleverantörer inom bilindustrin eller andra branscher.

Produktionen är specialiserad på stora serier där den huvudsakliga produktionsprocessen är precisionskapning av rör och stänger med fasning och gradning. Detta görs med en maskinpark bestående av bl.a. svarvar, sågar plus ett antal olika typer av efterbearbetningsmaskiner. Produktsortimentet innehåller idag flera hundra olika typer av detaljer och nya typer tillkommer ständigt, alltefter kundernas behov. Ungefär 12 - 15 miljoner detaljer produceras årligen i fabriken.

ABKA arbetar i enlighet med riktlinjerna i internationellt erkända kvalitetsstandarder och är sedan flera år certifierat enligt ISO-9000. På senare år har även ett miljöledningssystem baserat på ISO-14000-serien byggts upp.

Företagets kundkommunikationer är datoriserade där överföring av leveransplaner, föravisering och fakturering sker elektroniskt direkt med kund (ODETTE-standard). All planering sker i företagets MPS-system som är integrerad med EDI-programvara vid elektronisk överföring till och från leverantörer och kunder.

Ett kännetecken är ABKA´s strävan att hålla en god personlig kontakt med sina kunder och sina leverantörer. Detta har kunnat förverkligas tack vare alla tillmötesgående rörgrossister och de många nöjda kunder ABKA lärt känna genom åren. ABKA kommer att ställa alla nödvändiga resurser till förfogande för att kunna behålla sin status som leverantör till bilindustrin i framtiden och dessutom växa genom att utveckla samarbeten med nya kunder och nya bilmärken i första hand i Tyskland och Polen men även i andra länder.

Adress
Kils Automatsvarvning AB
Box 90
Industrigatan 8
665 23  Kil
Värmland
Sweden
Telefon
0554-315 70
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.kilsautomatsvarvning.com
Kontaktperson
Joakim Wändel
Telefon
070-554 04 73
Anställda
10 - 30
Omsättning

Specialistområden

Kurvsvarvning,
Automatsvarvning,
CNC-Svarvning ,
Kapning ,
Montering
Trumling

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Montering & Paketering-Montering
Skärande Bearbetning-Automatsvarvning
Skärande Bearbetning-Borrning
Skärande Bearbetning-CNC Borrning
Skärande Bearbetning-CNC Fräsning
Skärande Bearbetning-CNC Svarvning
Skärande Bearbetning-Gängning
Skärande Bearbetning-Kapning
Skärande Bearbetning-Skärande Bearbetning, CNC
Skärande Bearbetning-Skärande Bearbetning, Fleraxlig
Skärande Bearbetning-Svarvning
Ytbehandling-Trumling

Övrigt

Arbetssätt-Stora serier (10 000st +)
Kvalitetsäkring-ISO 14001
Kvalitetsäkring-ISO 9001

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen