Nya Åmåls Stålkonstruktioner AB

Beskrivning

Efter mer än fyrtio år i branschen och med den erfarenhet och yrkeskunskap som det medför klarar ÅSAB i dag det mesta inom stål och plåtbearbetning.

Gunnar Paulsson började 1963 bygga gjutformar till betongelement och upptäckte i efterhand att det ingick så mycket stål i betongen att det borde vara enklare att bygga helt i stål.

År 1968 övertog han Palms Smide och ÅSAB bildades. Initialt utgjordes företaget av Gunnar Paulsson själv och fyra medarbetare. Sonen Johan Paulsson tog över verksamheten 1997. Idag har företaget ca 20 anställda.

Vi förfogar över 2000 kvm huvudverkstad varav ca 700 kvm tillbyggt under 2005-2009
ca 1000 kvm produktionslokal för Värmepaneler, ca 700 kvm kallförråd

CE = säkerhet
Vi garanterar genom CE-märket att våra produkter Värmestrips VS och RCL uppfyller alla grundläggande hälso- och säkerhetskrav.

ÅSAB´s fyra verksamhetsområden:
- Stålkonstruktioner/Byggsmide
- Legotillverkning
- Industriservice
- Värmepaneler

Inom alla fyra verksamhetsområden strävar vi efter att hålla hög kvalitet på de tjänster vi utför. Kvalitet är för oss att våra kunder får rätt produkt till rätt pris.Detta uppnår vi genom att i största möjliga mån besöka våra kunder och på plats bilda oss en uppfattning om vad som krävs för att tillverka och leverera med rätt kvalitet.

Kvalitetscertifierade
Kvalitet är ett nyckelbegrepp i vår verksamhet. Därför är vi kvalitetscertifierade enligt ISO 9000, vilket innebär att vi har en uppbyggd struktur för hur vi arbetar med kvalitetsfrågor.

Vi kan erbjuda allt från konstruktion, tillverkning, montering samt lackering. Detta gäller från grova dimensioner till tunnplåt. Arbetar såväl i svart som rostfritt material samt aluminium. Vi har specialiserat oss på mindre seriestorlekar samt prototyp och fixturtillverkning.

Adress
Nya Åmåls Stålkonstruktioner AB
Box 16
Forsbrogatan 1
662 21  Åmål
Västra Götaland
Sweden
Telefon
0532-123 60
Fax
0532-145 30
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.asab.eu
Kontaktperson
Tomas Englund
Telefon
070-306 62 35
Anställda
10 - 30
Omsättning

Specialistområden

Stålkonstruktioner, Byggsmide, Legotillverkning, Industriservice, Värmepaneler, Rotorplåtar, Statorplåtar, Fiberlaser, Laserskärning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Plåtbearbetning-Bockning
Plåtbearbetning-Byggsmide
Plåtbearbetning-Komplett tillverkning
Plåtbearbetning-Laserskärning
Plåtbearbetning-Smide
Plåtbearbetning-Svetsning
Plåtbearbetning-Valsning
Skärande Bearbetning-Bäddfräsning

Övrigt

Kvalitetsäkring-EN 1090
Kvalitetsäkring-ISO 3834
Kvalitetsäkring-ISO 9000

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Fördelar med fiberlaser
Fördelar med fiberlaser En fiberlaser har flera fördelar jämfört med en traditionell lasermaskin. Underhållet är minimalt på en fiberlaser. Den skärande..
Banbrytande mångmiljoninvestering i Åmål
Banbrytande mångmiljoninvestering i Åmål Åmål Stålkonstruktioner AB (ÅSAB) investerar i ny 3000 W fiberlaser och kantpress från Bystronic. Maskininvesteringen föranleds av en stark..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen