Svärdsjö Mekano AB

Beskrivning

Svärdsjö Mekano etablerades 1955 och 20 år senare - 1975, övertogs företaget av Lage Sjögren tillsammans med två kompanjoner. Idag är Lage Sjögren ensam ägare till bolaget, beläget i Bengtsheden strax utanför Svärdsjö i Dalarna.

Tillverkning vid Svärdsjö Mekano har skett på lego, men produktionen har varierat en del. Från början var tillverkningen bland annat lastpåbyggnader för skogsmaskiner och ett speciellt flak som skulle användas när man drog upp stubbar efter en skogsavverkning.
Malmö Postterminal
Idag tillverkar vi transportörer och utrustning för gods och pakethantering, postbehållartömmare, tombehållarvändare, etc. vilka ingår i Postens paket- sorteringsanläggningar i Sverige, Norge och Finland.

Större jobb som vi varit involverad i kan nämnas tillverkning och montering av transportsystemen hos b.l.a. Clas Ohlsons central lager i Insjön, Förlagssytem AB:s distributions lager i Falun samt transport systemet hos Gate Gourmet på Arlanda flygplats.

Vi har också tillverkat hanteringsutrustningar och reservdelar till Sandvik AB, Ovako Steel samt legoarbeten till Morgårdshammar AB.

På uppdrag av Postproduktion, BPLT har leveranser skett till exempelvis terminaler i Malmö, Hässleholm, Göteborg, Stockholm, Ånge, Sundsvall, Östersund och Umeå med flera. Vi har även utfört flyttning och ändringsarbeten av befintliga anläggningar.

I och med att vi är ett relativt litet företag är det viktigt för oss och våra kunder att vi kan hålla den service som efterfrågas, både vad gäller leveranstider och kvalitet. För att dessa arbeten ska kunna utföras med både tillverkning och montering krävs ett mycket stort kunnande bland de anställda, vilket vi stolt kan visa att vi har.

Adress
Svärdsjö Mekano AB
Bengtsheden 195
790 23  Svärdsjö
Dalarna
Sweden
Telefon
0246-602 10
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.svardsjomekano.se
Kontaktperson
Lage Sjögren
Telefon
070-570 74 52
Anställda
10 - 30
Omsättning

Specialistområden

Tillverkning av transportörer och utrustning för paketering.

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Förpackningsutrustning-Förpackningsmaskiner
Materialhantering och Förvaring-Transportutrustning
Plåtbearbetning-Grovplåtbearbetning över 15mm
Plåtbearbetning-Komplett tillverkning
Plåtbearbetning-Svetsning
Skärande Bearbetning-CNC Fräsning
Skärande Bearbetning-Fleroperationsbearbetning
Skärande Bearbetning-Svarvning

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen