Volvo Bussar Sverige AB

Beskrivning

Volvo Bussar är en av världens största tillverkare av tunga bussar. Sortimentet omfattar kompletta fordon, chassi, karosser, transportlösningar för städer, leasing, finansiering samt service och underhållskontrakt. Volvo Bussar ingår i Volvokoncernen, en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, drivsystem för marina och industriella applikationer samt komponenter och tjänster för flygplan och flygmotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster.

Adress
Volvo Bussar Sverige AB
Fästningsvägen 1 AHRK 6
405 08  Göteborg
Västra Götaland
Sweden
Telefon
031-66 80 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
Kontaktperson
Helena Lind
Telefon
+46 (0)31 323 62 5
Anställda
501 - 1,000
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Batteri från Volvobussar ska lagra solenergi till bostäder
Så får begagnade elbussbatterier ett andra liv i unikt projekt.Nu invigs vad som troligen är Europas första energilager baserat på elbussbatterier. Batterier..
Volvo får order på 700 stadsbussar
Utleveranser startar i mars 2019.Volvo Bussar har i en offentlig upphandling med operatörerna Fanalca/Transdev och Somos K fått uppdraget att leverera 700 stadsbussar..
Volvo tar sin största bussorder i Norge
290 busschassin ska tillverkas i Borås.Volvo Bussar har fått en order på 303 bussar från kollektivtrafikoperatören Tide Buss AS i Norge. 290 av dessa är..
Volvo får order på 144 långfärdsbussar
Bränsleeffektiva och högt fokus på passagerarsäkerhet. Har bland annat Lane Keeping Support som varnar om bussföraren oavsiktligt kör över en filmarkering.Volvo har fått en..
Volvo vinner hållbarhetspris med sin nya turistbuss
Bränsleeffektivitet, branschledande säkerhet och högklassig miljö var några av argumenten när priset delades ut under branschmässan IAA i Hannover.Volvo Bussar har tilldelats..
Volvo får order från Polen
Med affären har Volvo nu sålt 112 elektrifierade bussar i Polen. Grudziadz i norra Polen har skrivit kontrakt på sju bussar av modellen Volvo 7900 Electric Hybrid. Det..
Volvo får elbussorder från Uddevalla
Sedan 2014 rullar Volvos hybridbussar i Uddevalla. Volvo Bussar har fått en order på fyra elbussar av modellen Volvo 7900 Electric från Bivab och Uddevalla..
Volvo får stororder på elbussar
Kunden är kollektivtrafikföretaget Arriva i Nederländerna. Kollektivtrafikföretaget Arriva, som är verksamt i 14 länder i Europa, är en föregångare..
Ytterligare elbussorder till Volvo
Blir de första helelektriska i danska Århus.Volvo Bussar har fått en order på fyra elbussar av modellen Volvo 7900 Electric till Århus i Danmark. Det är de..
Volvo Ocean Race blir startskottet för eldrivna bussar i Göteborg
Ska ta besökare mellan Nordstan och evenemangsområdetI samband med Volvo Ocean Race i Göteborg 14–21 juni får staden två helt eldrivna ledbussar från Volvo..
Volvo får stororder från Dubai
Bussarna blir de första i sitt slag i Mellanöstern.Volvo Bussar får order på 143 busschassier till Dubai. Det är Volvo Bussar och Famco Al Futtaim Auto &..
Volvo får order på sex elbussar från Drammen
Energiförbrukningen för Volvos elbuss är cirka 80 procent lägre än för motsvarande dieselbuss.Volvo Bussar har fått en order på 6 elbussar av modellen Volvo 7900..
Volvo får order på 16 elbussar till Inowroclaw i Polen
Volvo Bussar har fått en order på 8 helt elektriska bussar och 8 elhybrider från staden Inowroclaw i Polen. Det är den första ordern från en polsk stad på båda bussmodellerna...
Volvo testar självkörande elbussar i Singapore
Det är första gången Volvokoncernen ska utföra tester med självkörande stadsbussar.Volvo Bussar och Nanyang Technological University (NTU) i Singapore har tecknat ett..
Volvo får bussorder från Australien
Den hittills största ordern på den marknaden.Volvo Bussar har fått en order på åtta hybrider till Australien. Det är den hittills största ordern på..
Genombrottsorder till Volvo
Jättebeställning från Singapore.Transportmyndigheten i Singapore, Land Transport Authority (LTA), har beställt 50 hybridbussar från Volvo, som ett led i stadens arbete..
Volvo får rekordorder på elbussar
De helt utsläppsfria bussarna ska levereras till Norge.Volvo Bussar har tagit hem sin hittills största order på elbussar. Tide Buss har beställt 25 st elbussar av..
Svensk rekordsatsning och Volvo levererar
Det är en av de största satsningarna på helt eldriven busstrafik som gjorts i Sverige. Nobina har beställt 13 eldrivna Volvo-bussar som ska sättas i trafik på..
Svensk rekordsatsning och Volvo levererar
Det är en av de största satsningarna på helt eldriven busstrafik som gjorts i Sverige. Nobina har beställt 13 eldrivna Volvo-bussar som ska sättas i trafik på..
Elbusstrafiken utökas i Göteborg
Efter två framgångsrika år med eldrivna bussar på linje 55 i Göteborg har parterna i ElectriCity-samarbetet beslutat att utöka trafiken med elbussar i staden. I juni nästa..
Volvo gör storaffär, säljer över 200 bussar
Nu rullar snart 1500 bussar i den stora huvudstadenVolvo har sålt 203 bussar till den urbana kollektivtrafiken i Panama City. Efter leveransen kommer nästan 1500..
Volvo levererar 100 stadsbussar till Bangalore i Indien
Bussarna möter de nya utsläppskraven och vice vd Jan Gurander och koncernchef Martin Lundstedt var på plats när transportministern i den lokala regeringen för Karnataka, tog emot..
Volvo Bussar rekryterar två tungviktare på sälj
– Vår kundkrets växer och det är viktigt för oss att ha rejält med resurser och kunnande när det gäller försäljningen till landets bussägare, säger Jörgen Sjöstedt, Marknadschef..
Volvo får rekordorder på eldrivna bussar till Belgien
Volvo Bussar har tagit hem sin hittills största order på kompletta lösningar för elektrifierad busstrafik. De belgiska städerna Charleroi och Namur har tillsammans beställt 90 st..
Volvo får order på åtta elbussar till Harrogate i England
Trafikstart är planerad till 2018.Harrogate Bus Company, ägt av Transdev Blazefield köper åtta elbussar, Volvo 7900 Electric. Bussarna ska rulla i Harrogate, 90 km..
Kommunen som är först ut med all kollektivtrafik elektrifierad
Volvo ska leverera elhybridbussar och ABB har fått sin första order på elbussladdare i Sverige. Volvo Bussar har fått en order på fyra elhybridbussar, Volvo 7900..
Först ut i Sverige med all kollektivtrafik elektrifierad
Från och med hösten 2017 satsar kommunen på att elektrifiera all kollektivtrafik. Volvo kommer att leverera elhybridbussar och ABB har fått sin första order på elbussladdare i..
Tomtefärd utan renar
Ibland är det en stilla entré som gör skillnaden. Stilla Natt blir det när tomtarna åker elektrisk buss från Volvo i stället.  Läs mer
Världens största buss lanseras av Volvo
Det dubbelledade chassit är 30 meter långt och bussen kommer kunna ta upp till 300 passagerare. Volvo lanserar världens största busschassi på..
Volvo visar nya helt eldrivna Volvo 7900 Electric
På mässan Persontrafik 2016 visar Volvo inte bara upp sin nya elbuss utan också laddningsutrustning för så kallad opportunity charging, som innebär att bussarna kan snabbladdas..
Volvo och ABB inviger laddstation som ska underlätta introduktion av elbussar i världens städer
Tekniken baseras på ett öppet gränssnitt så att laddstationer och elbussar från olika tillverkare kan användas tillsammans.Tillsammans med ABB invigde Volvo Bussar igår en..
Elbussorder till Volvo
Kunden är en av de största bussoperatörerna i Luxemburg och en föregångare när det gäller introduktion av alternativ drivteknik. Volvo har fått en order på fyra..
Volvo levererar 42 bussar till Tjörns Omnibustrafik och Sandarna Transporter
Volvo Bussar levererar 22 bussar till Tjörns Omnibustrafik och 20 bussar till Sandarna Transporter i Göteborg, som båda ingår i BIVAB. Samtliga fordon är av modellen Volvo 8900..
Volvo får elbussorder från Luxemburg
ABB levererar laddstationerna. Volvo har fått en order på 5 Volvo elhybrider av Luxemburgs bussoperatör AVL (Autobus de la ville de Luxembourg). Ordern..
Volvo och Siemens tecknar avtal om elbaserad busstrafik
Volvo och Siemens tecknar avtal om elbaserad busstrafik Volvo Bussar och Siemens har tecknat ett globalt avtal om att leverera kompletta system för elbaserad busstrafik till städer. Enligt avtalet ska Volvo Bussar leverera..
Volvo säljer 190 bussar till San Salvador
Volvo säljer 190 bussar till San Salvador Volvo Bussar Latinamerika har fått en order på 190 stadsbussar till kollektivtrafiksystem (Metropolitan Integrated Transport System of San Salvador, SITRAMSS), i San..
Volvo skapar nya arbetstillfällen i Säffle
Volvo skapar nya arbetstillfällen i Säffle Av de 328 anställda som berördes när Volvo Bussar i somras upphörde med tillverkningen i Säffle har 236 antingen fått nytt jobb eller..
Volvo Bussar tecknar avtal med komponenttillverkare och konsultföretag
Volvo Bussar tecknar avtal med komponenttillverkare och konsultföretag Volvo Bussar och Hanza tecknar avsiktsförklaring om samarbete. Volvo Bussar tecknar även samarbetsavtal med ÅF angående produktutveckling av elbussar...
Volvo Bussar får största renoveringsordern någonsin
Volvo Bussar får största renoveringsordern någonsin Volvo Bussar har fått i uppdrag att renovera ett hundratal ledbussar för Keolis i Stockholm. Det är den största affären av det här slaget..
Volvo lanserar ljudlösa elbussar i Göteborg
Volvo lanserar ljudlösa elbussar i Göteborg Bussar som glider fram ljudlöst och utan utsläpp, som hämtar upp passagerare inomhus och drivs av förnyelsebar el – det blir verklighet i en ultramodern..
Volvo Bussar introducerar ledbuss med hybriddrift
Volvo Bussar introducerar ledbuss med hybriddrift Nu förstärker Volvo Bussar sitt modellprogram med en ny ledbuss med hybridteknik. Volvo 7900 Ledbuss Hybrid rymmer upp till 154 passagerare och har upp till 30 procent..
Elektromobilitet framtiden för Volvo Bussar
Elektromobilitet framtiden för Volvo Bussar Intresset växer för energieffektiva fordon som kan drivas helt eller delvis på el. Det är ett område där Volvo Bussar på bara några..
60 procent lägre bränsleförbrukning med Volvo Bussars nya plug-in-hybrid
60 procent lägre bränsleförbrukning med Volvo Bussars nya plug-in-hybrid Bränslesnålare, tystare, renare. I maj sätts Volvo Bussars första plug-in-hybrider i testtrafik i Göteborg. Tekniken gör det möjligt att..
Volvo får order på 310 bussar från JCA Group
Volvo Bussar har fått en order av brasilianska JCA Group om att leverera 310 chassin till busstypen Coaches. Det framgår av ett pressmeddelande. Bussarna ska..
Volvo och WWF breddar miljösamarbete
Volvo Anläggningsmaskiner och Volvo Bussar ansluter sig till koncernens samarbete med WWFs globala program Climate Savers. Koldioxidutsläppen ska minskas med 30..
Order på 235 Volvobussar till Australien
Order på 235 Volvobussar till Australien Volvo Bussar har fått order på 235 stadsbussar till Sydney och Brisbane i Australien. Det kan dessutom bli ytterligare 250 bussar till Brisbane de kommande åren. Volvo Bussar..
Volvo Bussar har fått sin första order på företagets nya hybridbuss
Volvo Bussar har fått sin första order på företagets nya hybridbuss Volvo Bussar lanserade för några veckor sedan sin hybridbuss Volvo 7700 Hybrid. Tack vare Volvoutvecklade hybridkomponenter och en bränslebesparing på upp till 30 procent, är det..
Volvo Bussar har sålt karossfabriken i Åbo
Volvo Bussar har sålt företagets karossfabrik i Åbo, Finland. Försäljningen är ett led i företagets arbete med att effektivisera verksamheten i Europa. Fabriken i Åbo tillverkar..
Volvoorder på telematiksystem till 1 400 bussar i Brasilien
Volvoorder på telematiksystem till 1 400 bussar i Brasilien Volvo Bussar har fått sin hittills största order på telematiksystemet ITS4mobility. Systemet ska monteras i 1 400 bussar i staden Goiânia i Brasilien och kommer att förbättra..
Volvo Bussar och Wrightbus får miljardorder i Storbritannien
Volvo Bussar och Wrightbus får miljardorder i Storbritannien Volvo Bussar har fått sin största enskilda order hittills i Europa. Tillsammans med karossören Wrightbus skall företaget de kommande åren leverera bussar värda 1,5 miljarder..

Produkter

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen