Volvo Personvagnar AB

Volvo Personvagnar AB

Beskrivning

Volvo Personvagnars grundande

Volvo Personvagnar AB är ett av bilindustrins starkaste varumärken med en lång och stolt historia av världsledande innovationer. Företaget grundades i Göteborg av Gustaf Larson och Assar Gabrielsson och den första bilen lämnade fabriken den 14 april 1927. Den kallades ÖV4 (Jakob). Gå till Volvo Personvagnars arv om du vill få en djupare inblick i Volvos historia och våra bilmodeller genom åren.

Volvo Personvagnars besökscentrum (Volvo Cars Visitor Centre) ligger i hjärtat av Torslandafabriken i Göteborg. Här kan du uppleva allt från en guidad tur genom fabriken på Blå tåget till att provköra de senaste bilmodellerna på Demo Centre, ta en guidad tur på vårt Brand Experience Centre, handla i vår butik eller äta lunch i vårt café. Volvo Cars Visitor Centre erbjuder en rad olika aktiviteter för alla smakriktningar

Kontakta oss

Postadress: Volvo Personbilar Sverige AB, 405 31 Göteborg, Sverige
Besöksadress, huvudkontoret: VPS/VCI-huset, Karossvägen 2, Göteborg
Telefon (vxl): 031-325 02 00

Adress
Volvo Personvagnar AB
405 31  Göteborg
Västra Götaland
Sweden
Telefon
031-59 00 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.volvocars.com
Kontaktperson
Annika Bjerstaf
Telefon
031-59 00 00
Anställda
10,001 +
Omsättning

Verksamhetsområden

Volvo Personvagnar AB
Volvo Personvagnar AB
Volvo Personvagnar AB

Klicka på bilden för att förstora

Volvo Personvagnar AB
Volvo Personvagnar AB
Volvo Personvagnar AB

Verksamhetsområden

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Volvo Cars prisbelönta modellprogram visar att tre designers är bättre än en
Ett samarbete som sträcker sig bortom design. I förra veckan sammanförde Volvo Cars sina tre designansvariga i Stockholm.Tillsammans har de etablerat Volvo Cars som ett av..
Volvo Cars visar banbrytande teknikutveckling för självkörande bilar
Volvo Cars & Luminar visar banbrytande teknikutveckling för självkörande bilar vid Automobility LA 2018Volvo Cars och Luminar, ett ledande startup-företag inom utveckling av..
Volvo V90 tar hem förstaplatsen i oktober
Den svenska bilmarknaden håller långsamt på att återhämta sig efter juni månads toppnoteringar Det blev Volvo V90 som tog hem förstaplatsen för oktober och trea blev..
Det är i städerna som frågan om hållbarhet kommer att avgöras
I framtiden behöver vi radikalt annorlunda sätt att bygga och styra städer, säger professorn och prisvinnaren av Volvos Miljöpris.Professor Xuemei Bai, en ledande akademisk..
Volvo Car Corporation-Digitalisering skapar möjligheter för mer samarbete med leverantörer
Fordonsindustrin står inför en ny tidsålder. Ambitioner som självkörande fordon, elektrifiering, nya affärsmodeller, ökad digitalisering och artificiell intelligens innebär att..
Minskad vinst för Volvo Cars
Volvo Cars säljer bilar som aldrig förr, men i tredje kvartalet halverades vinsten för biltillverkaren. Omsättningen för personbilstillverkaren Volvo Cars ..
Volvo Cars vill minska halkan
Har inlett ett samarbete med ÅF med fokus på att samla in halkinformation och dela denna med Trafikverket. Målet är minskad halka och färre olyckor på svenska..
Varför flyga när du kan bli körd?
En helt självkörande elektrisk bil utan mänsklig förare. Så här tänker Volvo ta ledningen i branschen. Föreställ dig en värld där du reser långa..
Volvo Cars nya autonoma 360c-koncept
En ny syn på balansen mellan arbete och privatliv och städernas framtid. Var skulle du bo om du kunde pendla varje arbetsdag i ett självkörande, uppkopplat och..
Tänker sluta året som marknadsledare
Sval bilmarknad: Augusti är historiskt en månad med färre registreringar, säger Volvo Cars försäljningschef Jessica Span, som ändå tänker ta hem pokalen vid..
Årets bil i Europa – Volvo XC40 - får fem stjärnor i Euro NCAP
XC40 enar sig med sina större syskon i 60- och 90-serien som en av de säkraste bilarna på vägarna.Volvo Cars adderar ännu en utmärkelse då XC40 får fem..
Volvo Cars vill bli något mer än en biltillverkare
Därför lanserar nu Volvo Car Mobility mobilitetsvarumärket M.Volvo Cars lanserar i dag M, ett nytt varumärke som ska utöka företagets globala mobilitetserbjudande..
Volvo Cars rullar mot ett rekordår
Summerar bästa halvårsförsäljningen någonsin. Volvo Cars rapporterar rekordförsäljning för första halvåret 2018 med 317.639 bilar, en ökning..
Rekordmånad för svensk bilförsäljning
Här är biltillverkaren som fyller upp prispallen.Juni 2018 kommer att gå till historien som en rekordmånad för svensk bilmarknad.  -Juni blev som väntat..
Volvo Cars framtid är elektrisk - årets tema i Almedalen
Framtiden är elektrisk. Med det temat intar Volvo Car Sverige årets Almedalsvecka. Senaste laddhybriden Volvo V60 T6 Twin Engine visas upp. Volvo Cars vd Håkan Samuelsson..
Den första Volvon att tillverkas i USA
Volvo Cars lanserar sin nya S60 sportsedan, det blir också den första Volvon som tillverkas i USA.Volvo Cars premiärvisade i dag sin nya mellanstora sportsedan S60 i..
Volvo Cars öppnar sin första och största fabrik i USA
Företagets första anläggning i USA någonsin. Utökar sin globala tillverkningsnärvaro Volvo Cars inviger sin första tillverkningsanläggning i USA, i Charleston, South..
Förändringar i Volvos ledning
Nya affärsmodeller gör att ledningen behöver förstärkasFör att ytterligare intensifiera förändringstakten inom Volvokoncernen och utvecklingen av nya..
Volvo Cars vill använda minst 25 procent återvunnen plast i varje ny bil från 2025
Volvo Cars har åtagit sig att minimera sin globala miljöpåverkan, säger Håkan Samuelsson, VD och koncernchef för Volvo CarsVolvo Cars tillkännagav idag sin ambition att..
Volvo Cars Tech Fund investerar i fordonssensorföretaget Luminar
Volvo Cars har slutfört sin första strategiska investering via sin nyinstiftade fond genom att köpa en andel i Luminar, ett ledande startup-företag som utvecklar avancerad..
PLAY: Se herrgårdsvagnen som utmanar konventionen
I sin senaste reklamfilm välkomnar Volvo nya definitioner av begreppet familj.- Detta är ingen traditionell familjekampanj. På sätt och vis är det upp till..
PLAY: Se herrgårdsvagnen som utmanar konventionen
I sin senaste reklamfilm välkomnar Volvo nya sätt att definiera sin familj.- Detta är ingen traditionell familjekampanj. På sätt och vis är det upp till var..
Volvo hyllar den nya familjen
På lördag den 9 juni är det världspremiär för Volvos nästa kampanj, där biltillverkaren tar nytt grepp med den svenske Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman. Snart väntar en..
Omåttligt populär - nu ökar Volvo Cars produktionstakten
Succén har överträffat förväntningarna.Volvo Cars har fått nära 80 000 order för den nya prisbelönta lilla SUV:en XC40 och utökar produktionen i Europa..
Volvo Cars tar bort engångsartiklar i plast
Biltillverkaren kommer att ersätta mer än 20 miljoner engångsartiklar i plast till mer hållbara alternativVolvo Cars kommer att ta bort engångsartiklar i plast från..
Volvo Cars tar bort engångsartiklar i plast
Biltillverkaren kommer att ersätta mer än 20 miljoner engångsartiklar i plast såsom muggar, matbehållare och bestick med mer hållbara alternativ. Volvo Cars kommer att ta bort..
Volvo tar in Google i infotainmentsystemet
Volvo Cars samarbetar med Google för att integrera röststyrda Google Assistant, Google Play Store, Google Maps och andra Google-tjänster i nästa generation av sitt..
Volvo Cars: 50 procent elektriskt till år 2025
Volvo Cars har som mål att 50 procent av försäljningen ska utgöras av elbilar 2025, meddelade företaget i dag. Tillkännagivandet bygger på Volvo Cars..
En bil som tilltalar dina sinnen
Nu lanseras Volvo S90 Ambience Concept - där ljud, doft och visuella inslag omdefinierar begreppet lyx i bilar.   Volvo Cars S90 Ambience Concept är branschens..
800 kan mista jobbet hos Volvo Cars
IF Metall har informerat sina medlemmar. Fram till 2022 försvinner mellan 700 och 800 jobb i Olofström. Det informerade IF Metall sina medlemmar i Olofström..
Polestar 1 på väg till Auto China
Efter sin första lyckade vintertestkörning i norra Sverige, sätter Polestar 1 kurs mot Peking och Auto China 2018 mellan den 25 april och 4 maj. Se..
Volvo Cars tillverkar nya kinesiska volymbilmärket vid fabriken i Gent
Genom att tillhandahålla Lynk & Co produktionskapacitet i Gent stöder Volvo Cars det nya bilmärkets - som beskrivs som Volvos syskon - expansion i Europa och diversifierar..
Nu kan du beställa Volvos nya värstingbil
7.000 har redan anmält sitt intresse.Polestar 1, den första bilen från det nya varumärket Polestar för eldrivna prestandabilar, kan nu förbeställas..
Volvos vd väntar med att oroa sig
Bilbranschen hotas av Trumps tullar och i Geneve där branschen möts är det lite skakigt.I måndags under en kort pressträff med Israels premiärminister..
Volvo Cars tar Sir Roger Moores 1800 S till bilmässan Techno-Classica
För dig som är bilentusiast så blir det extra intressant och det blir första gången som bilen visas på en mässa för klassiska bilar i Europa.Volvo Cars kommer att visa upp den..
Bilen som svenskarna vill köra
Här är Sveriges absoluta toppsäljare.Volvo Car Sverige gör en rekordfebruari. Volvo S90 och V90 är månadens absoluta toppsäljare. Volvo S60 och V60 Classic..
Premiär för Volvos nya familjebil
Nya Volvo V60 är bilen som du även kan prenumerera på.På onsdagen presenterade Volvo Cars den nya mellanstora femdörrars herrgårdsvagnen V60. Bilen..
Volvo Cars levererar rekordresultat
Kommer efter en global rekordförsäljning om 571.577 bilar.Volvo Cars rapporterar en kraftig ökning av rörelseresultatet med 27,7 procent till 14,1 miljarder kronor..
Volvo Cars utmanar det traditionella sättet att äga en bil
Biltillverkaren marknadsför nya XC40 som bilen du kan abonnera på. I kväll är det premiär för den nya kampanjen på TV4, se den redan nu.Volvo Cars första modell i segmentet..
Här är världens säkraste bil
Krönt som den mest kompetenta i klassen Stor Off-Road bil.Volvo Cars XC60 har blivit krönt som den mest kompetenta stora off-road bilen, och som bilen med den totalt..
Göteborgsfamiljerna som ska hjälpa Volvo Cars i utvecklingen av självkörande bilar
Idag har de två första familjerna hämtat ut sina Volvo XC90. Redan 2021 räknar Volvo med att kunna erbjuda marknaden en helt autonom bil. Från och med i dag kommer Volvo..
Tillverkningen startar av Volvos första kompakta premium-SUV XC40
En ny era inleddes för Volvo Cars fabrik i Ghent, Belgien i dag.En ny era inleddes för Volvo Cars fabrik i Ghent, Belgien i dag när den första kompakta SUV:en XC40..
Volvo Cars har tecknat avtal med Uber: ska leverera tusentals bilar
Volvo vill bli störst inom självkörande samåkningstjänster över hela världen.Biltillverkaren Volvo Cars har signerat ett ramavtal med samåkningsföretaget Uber om att..
PLAY: Nu delas en miljon kronor ut till den första stipendiaten av “Number 10”
Bakom stipendiet står Zlatan Ibrahimovic, Volvo Car Sverige och Svenska Fotbollförbundet. Inför utdelningen möttes Zlatan och Jan Gradvall för en öppenhjärtig intervju.Sedan..
Nytt försäljningsrekord i sikte för Volvo Cars
Biltillverkaren ökar vinsten med hela 77 procent i kvartalet och vd Håkan Samuelsson tror på nytt försäljningsrekord i år. Volvo Cars rapporterar en rörelsevinst på 3,7..
Nytt försäljningsrekord i sikte för Volvo Cars
Biltillverkaren ökar vinsten med hela 77 procent i kvartalet och vd Håkan Samuelsson tror på nytt försäljningsrekord i år. Volvo Cars rapporterar en rörelsevinst på 3,7..
PLAY: Från tisdagens presskonferens och lansering av Polestar 1 i Shanghai
Se premiärvisningen av Polestar 1 och presentationen av Polestars vd Thomas Ingenlath.Läs mer
Volvo Cars investerar 6,2 miljarder i Polestar
Volvo Cars och Geely Holding satsar drygt 6 miljarder kronor i utvecklingen av elprestandabilen Polestar samt en första tillverkningsanläggning för Polestar i Kina.Volvo Cars och..
Idag avslöjar Volvo Cars sin nya elbilsutmanare
På bilsalongen i Shanghai premiärvisas ikväll elkonceptbilen Polestar 1, som sägs vara Volvos svar på Tesla.Klockan 17.10 på tisdagen kommer Volvo Cars att premiärvisa..
Här kommer Volvo att tillverka århundradets mest prisbelönta lyx-SUV
En investering värd 1,1 miljarder USD.Volvo Cars har meddelat att nästa generation av den stora premium-SUV:en XC90 kommer att byggas vid företagets nya..
Orderböckerna öppnar för nya Volvo XC40
Volvo XC40 premiärvisas i dag för hela världen. Samtidigt öppnar Volvo Car Sverige orderböckerna för bilen.Det blir också direkt möjligt att bygga sin egen XC40 på..
Orderböckerna öppnar för nya Volvo XC40
Volvo XC40 premiärvisas i dag för hela världen. Samtidigt öppnar Volvo Car Sverige orderböckerna för bilen.Det blir också direkt möjligt att bygga sin egen XC40 på..
Zlatan och Volvo Cars etablerar stipendium för att säkra fotbollens framtid
”Number 10” ska stödja och lyfta de eldsjälar som brinner för utveckla och forma fotbollens framtid.Volvo Car Sverige och Svenska Fotbollförbundet instiftar ett nytt..
Zlatan Ibrahimovic på besök hos Volvo Cars
Fotbollslegenden Zlatan Ibrahimovic gjorde idag ett historiskt besök på Volvo Cars hemmaplan Torslanda i Göteborg.Manchester Uniteds anfallare, som medverkat i flera..
Inget stök i kupén i Volvos nya kompaktSUV
Som en del av utvecklingsarbetet med nya XC40 avsatte Volvo Cars mycket tid för att undersöka hur stadsbor världen över använder sin bil, och inte minst hur de förvarar sina..
PLAY: Han bytte finkrogarna i Paris mot de jämtländska skogarna
Vi svenskar är sämst i Europa på att prioritera våra fritidsintressen enligt en global undersökning. Här är tredje avsnittet av Volvos Live Fully Now. Se Magnus Nilsson som..
Provkör nya Volvo XC60
Med start idag erbjuder Volvo provkörning av nya Volvo XC60 på utvalda orter under augusti. Arrangemanget är ett helt nytt grepp som biltillverkaren genomför i samarbete med..
Volvo Cars Sverige: Volvo XC60 är överlägsen vinnare i juli
Volvo XC60 är den överlägsna vinnaren för juli månads bilförsäljning. Dessutom förbättrar marknadsledaren Volvo Car Sverige sitt resultat jämfört med samma period förra året och..
PLAY: Svenskarna sämst i Europa på att prioritera sina fritidsintressen
Undrar du också hur man ska hitta balansen mellan arbete och passion? Möt människor som faktiskt prioriterat om för att kunna leva livet fullt ut. Se filmen. Under våren..
Historiskt drag av Volvo
Från och med 2019 kommer alla Volvobilar att vara elektrifierade.Beslutet är historiskt då det innebär att man inte längre kommer att tillverka bilar som..
Då kommer Volvo att ha självkörande bilar till försäljning
Här är nya samarbetet som ska öka farten.Volvo Cars, Autoliv, världsledande företag inom bilsäkerhet och NVIDIA, ett Al – artificiell intelligens - och visuellt..
Den miljonte byggda Volvo XC60 gick till Ängelholm
Volvoentusiasten Göran Andersson hämtade sin guldklimp under ett Volvo-blått skynke hos Bil-Månsson i Ängelholm. Efter sommaren är det dags för nya XC60 att göra entré.Den..
Ibland är det som aldrig händer, det viktigaste av allt
I Volvos nya reklamkampanj tar Volvo fasta på att allt fler olyckor kan mildras och till och med undvikas – tack vare säkerhetssystemen. I en känslosam film gör biltillverkaren..
Volvo Cars säkerhetsexperter tilldelas prestigefylld utmärkelse från NHTSA,
Volvo Cars, biltillverkaren som är synonym med avancerade säkerhetssystem, har än en gång fått pris för sitt bidrag till ökad trafiksäkerhet och färre omkomna och allvarligt..
Nya Volvo S90 kommer från Kina längs nya sidenvägen
2015 blev Volvo det första västerländska bilmärket som exporterade en kinatillverkad premiumbil till USA. Inom kort kommer alla S90 avsedda för den globala exportmarknaden att..
Volvo Cars inleder samarbete med Google
Ger tillgång till ett stort utbud av appar och tjänster som kommer att lanseras på nya Volvomodeller inom två år.   Volvo Cars har meddelat att de inlett ett nära..
Bilindustrin behöver förändras
Förändringen behövs för att spegla nya kunders krav, säger Volvos vdVolvo Cars uppdaterar sin affärsmodell för en värld i förändring och menar att hela..
Köp din Volvobil hemma i soffan
Volvo Car Sverige lanserar digital bilförsäljningVolvo Car Sverige startar sin digitala försäljning av bilar med konceptet Care By Volvo. Kunden bygger bilen enkelt..
Full fart för Volvo Cars
Biltillverkaren håller tempot. Både intäkter och lönsamhet ökade första kvartalet.Personbilstillverkaren Volvo Cars redovisar en rörelsevinst på 3,5 miljarder kronor..
Full fart för Volvo Cars
Biltillverkaren håller tempot. Både intäkter och lönsamhet ökade första kvartalet.Personbilstillverkaren Volvo Cars redovisar en rörelsevinst på 3,5 miljarder kronor..
Första nya Volvo XC60 rullar av banan i Torslanda
I dag startade produktionen av nya Volvo XC60 i Torslandafabriken. Den första kundsålda bilen, en T5 Inscription AWD i färgen Crystal White, rullade av banan precis innan..
Volvo Cars första elbil ska inte byggas i Göteborg - utan i Kina
Uppgifterna har bekräftats av Volvo Cars ledning.2019 ska den första bilen rulla ut från fabriken. Ledningen för Volvo Cars bekräftade ryktena om en..
Produktionsstart i Torslandafabriken för Volvos nya flaggskepp
1927 såg den första Volvon någonsin såg dagens ljus. I april, 90 år senare, startar tillverkningen av nya storsäljaren. Av den första modellen, ÖV4, sålde Volvo..
Volvo S90/V90 säkrar förstaplatsen på biltoppen
Sveriges listetta på biltoppen heter på nytt Volvo S90/V90. Och Volvo Car Sverige ligger säkert kvar på marknadsledarplats. Totalt registrerades 7559 Volvobilar i mars. Det är en..
Fredag kl 20.30 lanseras Volvos nya kampanj - Omtanke
Volvo har de senaste åren uppmärksammats för reklamkampanjer med kända svenskar och ny musik. Men nu riktas uppmärksamheten mot företagets strategiska fokusområden inom säkerhet,..
Volvo Cars är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för framtidens ingenjörer
Sveriges högskoleingenjörsstudenter har utsett Volvo Cars till landets mest attraktiva arbetsgivare. Även hos civilingenjörsstudenter placerar sig Volvo Cars nära toppen; på..
Se när Volvo frontalkrockar nya XC60
Säkerhet är Volvos paradgren och nya Volvo XC60, som presenterades på bilsalongen i Geneve den 7 mars, kommer med en rad säkerhetssystem. Volvo har samtidigt publicerat några av..
Volvo Cars ökar sitt fokus på uppkopplade tjänster
Presenterar uppdaterat gränssnitt i nya XC60.Volvo Cars presenterar en rad uppdateringar av sitt globala program för uppkopplade tjänster och det prisbelönta..
Volvon som vände upp och ner på begreppen
Med ett överdåd av läder och ädelträ lämnad Volvo 262 Coupé ingen oberörd och modellen sålde betydligt bättre än väntat, trots att den var långt mer än dubbelt så dyr som..
Volvo S90/V90 är etta på svenska biltoppen
Sverige har en ny listetta på biltoppen. Det är Volvo S90/V90 som kliver upp på förstaplatsen.Volvo S90/V90 kliver upp på förstaplatsen iSverige. Hack i häl ligger..
Volvo Cars och Tablet Hotels öppnar avskild Get Way Lodge i norra Sverige
Forskning visar att världen över så vill mer än sex av tio tillbringa mer tid utomhus i stället för på jobbet. I det nya konceptet ingår en helt ny Volvo V90 Cross Country.Volvo..
Nytt försäljningsrekord till Volvo - rekryterar 800 till Göteborg
Globalt försäljningsrekord och 11 miljarder i rörelsevinst. Nu växlar biltillverkaren upp tempot och under våren ska uppemot 800 anställas till..
Volvo Cars firar 20 år med mekanisk All-Wheel Drive
- Volvo-bilar är välkända för det som vi på svenska kallar framkomlighet – möjligheten att kunna åka vart du vill – oavsett väder. Det är en viktig del av vårt arv och en tydlig..
Volvo först ut med Skype for Business i bilen
Nu lanserar Volvo Cars Microsofts Skype for Business i Volvo 90-serien.Volvo Cars lanserar Skype for Business, Microsofts ledande samarbets och- produktivitetsapp, till samtliga..
Volvo radar upp för börsnotering
Ger ut preferensaktier för 5 miljarder kronor inkluderade en rätt att få dessa omvandlade till nya stamaktier vid en eventuell framtida börsnotering. Köpare är tre svenska..
Volvo Cars söker ny chef i de egna leden
Volvo Cars söker internt efter en ny forsknings- och utvecklingschef efter Peter Mertens oväntade avhopp till Audi. Det avslöjade Volvos vd Håkan Samuelsson på..
Volvo ökar produktionen i Kina
Flyttar delar av tillverkningen till Kina. Volvo Cars presenterade i ett pressmeddelande i natt sin nya tillverkningsstrategi i Kina. Den innebär bland annat större..
Volvo ökar produktionen i Kina
Flyttar delar av tillverkningen i Torslanda till Kina. Volvo Cars presenterade i ett pressmeddelande i natt sin nya tillverkningsstrategi i Kina. Den innebär bland annat..
Miljardvinst till Volvo
Vinsten i tredje kvartalet ökar med 62 % och Volvo Car har nu ytterligare ett rekordår i sikte. Volvo Cars presenterar en rörelsevinst om 2,1 miljarder kronor för..
Volvo hyllar ikonisk cykeltillverkare
Och alla andra företagskunder. Tidigare i år hyllade Volvo sina medarbetare. Nu har turen kommit till Volvos företagskunder som står för nära 70 procent av Volvos..
Orderböckerna är öppnade för Volvo V90 Cross Country
I fredags lanserades Volvo V90 Cross Country för världen.Volvo Cars har presenterat V90 Cross Country, som gör 90-serien komplett. Planerad byggstart för bilen..
Orderböckerna är öppnade för Volvo V90 Cross Country
I fredags lanserades Volvo V90 Cross Country för världen.Volvo Cars har presenterat V90 Cross Country, som gör 90-serien komplett. Planerad byggstart för bilen..
Premiär för Drive Me, världens mest ambitiösa och experiment inom offentlig autonom körning
Volvo Cars har officiellt startat Drive Me, världens mest ambitiösa och avancerade experiment inom offentlig autonom körning. Nu på morgonen tillverkades den allra första..
Volvos krigare fyller 60
För 60 år sedan presenterades Volvos skönhet, Amazon, döpt efter ett mytisk kvinnligt krigarfolk. Bakom designen stod den då 26-årige Jan Wilsgaard som senare skulle bli Volvos..
Volvo Cars lanserar stor kampanj för rekrytering av ingenjörer i Sverige
Volvo Cars lanserar nu en av de största kampanjerna för rekrytering av ingenjörer i företagets 89-åriga historia. Syftet är att stärka utvecklingen av nästa generations teknik..
Volvo och Uber ska utveckla självkörande bilar tillsammans
Volvo Cars och Uber, världsledande företag inom samåkning, startar ett samarbete för att utveckla nästa generation av självkörande bilar.   De två företagen..
Volvos förste miljonsäljare fyller 50 år idag
Den 17 augusti 1966 presenterades Volvo 144 mitt under pågående polisjakt. På åtta år byggdes 1,25 miljoner bilar – Volvos första miljonsäljare.Närmare fyrahundra..
Försäljningslyft för Volvo Cars
Det blev ett globalt försäljningslyft på drygt 9 procent för Volvo Cars i juli. I Sverige minskade dock försäljningen med drygt 11 procent.Det skriver TT. Minskningen i Sverige..
Sommarens mest sålda bil
Volvo Car Sverige behåller platsen som marknadsledare även för juli månad, före tvåan Volkswagen. Och mitt i sommar- och semestertider har Volvo fått en ny modell i Volvotoppen.I..
Sommarens mest sålda bil
Volvo Car Sverige behåller platsen som marknadsledare även för juli månad, före tvåan Volkswagen. Och mitt i sommar- och semestertider har Volvo fått en ny modell i Volvotoppen.I..
Volvo Cars vinst tredubblas till 5,59 miljarder kronor
Volvo Cars rapporterar ett starkt första halvår för 2016 med en vinst som mer än tredubblas till 5,59 miljarder kronor jämfört med 1,66 miljarder för samma period förra året...
Volvo Cars ökar försäljningen
Försäljning upp 10,5 procent första halvåret 2016. Globalt är Volvo XC60 den bäst säljande modellen det första halvåret. - 256 563 bilar sålda första halvåret,..
Volvo Car toppar junilistan
Svensk bilmarknad är fortsatt mycket stark. Toppar gör Volvo V70 och XC70. Volvo XC60 har återtagit en hedersam bronsplats.Volvo Car Sverige går i mål för juni som..
Volvo Cars i Almedalen: Vd Håkan Samuelsson debatterar självkörande bilar
Självkörande bilar och varumärkesresan Made By Sweden står på agendan när Volvo åker till Almedalen. Volvo Cars deltar på årets Almedalsvecka i Visby med..
AB Volvo och Volvo Cars blir officiell partner i Yrkes-EM
De båda Volvobolagen, AB Volvo och Volvo Cars går gemensamt in som officiell partner i EuroSkills, Yrkes-EM i Göteborg. EuroSkills är Europas största tävling i yrkesskicklighet..
Volvo ska tillverka gasdriven V90 i Torslanda
Nya Volvo V90 Bi Fuel får en räckvidd på 40 mil på enbart gas.Nu introduceras också nya Volvo V90 som Bi Fuel. Den är baserad på samma motorteknik som..
Volvo Cars expansion fortsätter när nya V90 går i produktion
Volvo Cars startade idag serieproduktion av den nya V90 modellen i Torslandafabriken som expanderat kraftigt med introduktionen av de nya SPA bilarna. Den första V90:n rullade av..
Volvo V90 och S90 nu med sportchassi
Volvo Cars lanserar R-Design-modeller av nya Volvo S90 och V90 som hämtar sin inspiration från Volvos prestandastarka banracingbilar. En central del hos Volvo S90 och V90 i..
Prestigefullt designpris till Volvo
Nya Volvo XC90 ändrade folks uppfattning om vad Volvo som varumärke står för. Det var bara ett första steg på företagets designresa ledd av Thomas Ingenlath. Nu utklassar man..
Modellen som siktade mot stjärnorna: Volvo 850 fyller 25 år. odellen som siktade mot stjärnorna: Volvo 850 fyller 25 år.
Volvo 850 var bilen som vände på alla begrepp - en framhjulsdriven Volvo med 5-cylindrig tvärställd motor. Den var ett resultat av projekt Galaxy, döpt för att sikta mot..
Zlatan i ny Volvo-kampanj
Volvo bekräftar nytt samarbete med Zlatan. Filmsläpp på TV4 den 30 maj i halvlekspausen av fotbollsmatchen mellan Sverige och Slovenien.Sedan det uppmärksammade samarbetet..
Volvos nya 40-bilar betyder ökad produktion i Torslanda-fabriken
40-bilarna ska byggas i Belgien, vilket innebär att Göteborg då får ta över hela produktionen av 90-serien.På några år ska Volvo gå från drygt 500 000..
Startskottet för Volvos satsning på mindre bilar
Premiumbiltillverkaren Volvo Cars premiärvisade i dag två nya konceptbilar som ger varumärket en ny, djärvare riktning. De nya konceptbilarna i 40-serien bekräftar för första..
Nu kan fler företag leverera varor direkt till din Volvo
Volvo Cars utökar den smarta digitala tjänsten Volvo In-car Delivery med fler leverantörer, denna gång inom sport och elektronik. Dessutom blir det i Stockholmsområdet..
Drive Me London - Riktiga familjer i självkörande bilar på offentliga vägar
Volvo Cars startar nästa år Storbritanniens största testprojekt med självkörande bilar. Volvos testprojekt i Storbritannien har fått namnet Drive Me London och skiljer sig från..
En svensk ikon tar farväl
Bilen har varit Sveriges mest sålda i 20 år. Nu rullar den sist tillverkade av banan på fabriken i Torslanda.En svensk framgångssaga säger ett värdigt farväl...
Interiörkonceptet som ett konstverk enligt Volvo Cars
Volvo Cars visar upp ett unikt konstverk baserat på interiören i nya Volvo S90 Excellence, Volvo Cars top-of-the-line version av S90.-Vi gör saker annorlunda på Volvo..
Nu ska Volvo sälja en miljon elbilar
Volvo Cars har som mål att fram till år 2025 ha sålt upp till en miljon elektrifierade bilar. Målet ska nås genom att erbjuda minst två hybridversioner av varje modell i sin..
Volvokoncernen trappar upp Äntligen jobb för utlandsfödda akademiker
Volvokoncernen trappar upp Äntligen jobb för utlandsfödda akademiker Volvokoncernen trappar upp sitt engagemang i Äntligen jobb tillsammans med Arbetsförmedlingen, ett initiativ som vänder sig till utlandsfödda akademiker...
Den nordiska modellen: en plattform för självkörande bilar
Den nordiska modellen: en plattform för självkörande bilar - Sveriges berömda nordiska modell, som sammanför den offentliga sektorn, den privata sektorn och den akademiska världen, utgör en plattform för ett..
Nu startar Volvo försäljningen av nya V90
Nu startar Volvo försäljningen av nya V90 Nya Volvo V90 har just premiärvisats och fått omvärldens stora gillande. Nu startar försäljningen och byggdinvolvo-applikationen är öppen. -..
Volvo S90 vinner prestigefullt designpris
Volvo S90 vinner prestigefullt designpris En panel bestående av professionella bildesigners runt om i världen har röstat fram Volvo S90 till den prestigefyllda titeln Production Car Design of the Year..
Europapremiär för Volvos lyxigaste någonsin
Europapremiär för Volvos lyxigaste någonsin Den lyxigaste bilen i Volvo Cars 89-åriga historia – den exklusiva, fyrsitsiga XC90 Excellence – gör europeisk debut vid årets motormässa i..
Volvostipendium till människorna bakom krockdockan
Volvostipendium till människorna bakom krockdockan Utvecklingen av krockdockor har haft en avgörande betydelse för säkerheten i bilar. Nu belönas två trafiksäkerhetsforskare för sina..
Volvo Cars Presenterar En Rad Uppdateringar För Modellåret 2017
Volvo Cars Presenterar En Rad Uppdateringar För Modellåret 2017 Volvo Cars presenterar en mängd olika uppdateringar för modellåret 2017, bland annat att företagets senaste halvautonoma körteknik, Pilot Assist II,..
Helena Stjernholm, Håkan Samuelsson och Martin Lundstedt föreslås som nya styrelseledamöter i AB Volvo
Helena Stjernholm, Håkan Samuelsson och Martin Lundstedt föreslås som nya styrelseledamöter i AB Volvo Valberedningen i AB Volvo föreslår att Helena Stjernholm, Håkan Samuelsson och Martin Lundstedt, vd och koncernchef Volvo, väljs till nya..
Volvo Cars släpper global integration av Spotify-strömning för nya modeller
Volvo Cars släpper global integration av Spotify-strömning för nya modeller Volvo Cars blir den första biltillverkaren som integrerar Spotifys strömmande musiktjänster globalt för de nyaste modellerna. Det startar med Volvo XC90,..
Volvo Cars – första biltillverkaren som lanserar en bil utan nyckel
Volvo Cars – första biltillverkaren som lanserar en bil utan nyckel Alla bilförare är sedan länge vana vid att använda fysiska nycklar för att komma in i och köra sina bilar. Men nu behövs de inte längre...
Första bilderna på NYA Volvo V90
Första bilderna på NYA Volvo V90 Vid en presskonferens idag i Volvo Showroom i Kungsträdgården, Stockholm, presenterade Volvo sin nya och efterlängtade Volvo V90. V90 bygger vidare..
Volvo Cars tredubblar vinsten
Volvo Cars tredubblar vinsten Volvo Car Group tredubblade sin rörelsevinst för 2015 till 6 620 MSEK jämfört med 2 128 MSEK för samma period 2014. Intäkterna för året..
Nya Volvo V90 bygger vidare på över 60 års erfarenhet med herrgårdsvagnar
Nya Volvo V90 bygger vidare på över 60 års erfarenhet med herrgårdsvagnar Få bilföretag har en lika imponerande historik när det gäller design och tillverkning av herrgårdsvagnar som Volvo Cars. Det faktum att Volvo kommer..
Volvo Cars flyttar tillverkning till Belgien
Volvo Cars flyttar tillverkning till Belgien Volvo flyttar tillverkningen av V60 från Torslandafabriken till Gent i Belgien. Det skriver Dagens Industri. Torslandaverken behöver mer kapacitet för..
Volvo - Made by People - se filmen nu
Volvo - Made by People - se filmen nu Igår uppmärksammade Svensk Verkstad Volvos nya reklamkampanj där företaget hyllar sina medarbetare och mångfalden i..
Volvos nya kampanj hyllar mångfalden i företaget
Volvos nya kampanj hyllar mångfalden i företaget I en ny reklamkampanj uppmärksammar Volvo sina medarbetare och mångfalden i företaget. Det är nästa kapitel av ”Made By Sweden”, den..
Nu kan Volvo-ägare i Stockholm få matleverans till bagageluckan
Nu kan Volvo-ägare i Stockholm få matleverans till bagageluckan Kort före jul lanserade Volvo Cars världens första lösning för leverans av varor direkt till bagaget på bilar tillhörande Volvo-kunder i..
Efter rekordåret 2015 siktar Volvo Cars mot nya mål
Efter rekordåret 2015 siktar Volvo Cars mot nya mål Volvo Cars sålde för första gången i företagets 89-åriga historia över en halv miljon bilar. Totalt blev det 503 127 stycken under..
Nu kan du prata med bilen
Nu kan du prata med bilen Drygt 33 år efter den populära tv-serien Knight Rider, där David Hasselhoff kunde prata med sin bil KITT, lanserar nu Volvo och Microsoft ett..
Volvos vintersaga blev framgångssaga
Volvos vintersaga blev framgångssaga Den svenska biltillverkaren plockade i den prestigefyllda reklamtävlingen 100-wattaren hem högsta vinsten – 100-wattaren – med kampanjen Vintersaga i den..
Priset Svensk Kvalitet 2015 till Volvo Cars Torslandafabrik
Priset Svensk Kvalitet 2015 till Volvo Cars Torslandafabrik Institutet för Kvalitetsutveckling – SIQ – har beslutat att Volvo Car Torslanda ska tilldelas utmärkelsen Svensk Kvalitet 2015. Torslandafabriken, som..
Nu tar Volvo plats i segmentet premiumsedaner
Nu tar Volvo plats i segmentet premiumsedaner Internationellt är Volvo mer känd för sina SUV:ar och herrgårdsvagnar, men genom lanseringen av Volvo S90 visar den svenska biltillverkaren sin ambition att..
Volvo Cars och Microsoft ska utveckla nästa generations fordonsteknik
Volvo Cars och Microsoft ska utveckla nästa generations fordonsteknik Volvo Cars, biltillverkare inom premiumsegmentet, kommer att arbeta med Microsoft, ledande plattforms- och produktivitetsföretag, för att tillsammans utveckla..
Volvo Cars presenterar Concept 26 - ger dig lyxen att bestämma över din tid
Volvo Cars presenterar Concept 26 - ger dig lyxen att bestämma över din tid Volvo Cars pågående forskning inom autonom körning har bekräftat det vi alla vet – att det dagliga pendlandet tar bort nöjet med körning...
1 200 unga rustade för en framtid inom industrin
1 200 unga rustade för en framtid inom industrin När Volvosteget startade hösten 2012 var ambitionen att ge 400 arbetslösa ungdomar en ettårig yrkesinriktad utbildning inom industriproduktion under tre..
Volvo söker små leverantörer för närproduerat
Volvo söker små leverantörer för närproduerat Volvo vill se fler småföretag som leverantörer till sina specialfordon, de specialbyggda versionerna av deras modeller. Gärna företag som också..
Volvo säljer den externa IT-affären
Volvo säljer den externa IT-affären Volvokoncernen avser sälja den externa IT-affären och överlåta driften av IT-infrastruktur till HCL Technologies. Affären slutförs under andra..
Volvo Cars nya kompaktmodeller byggs på ny innovativ arkitektur
Volvo Cars nya kompaktmodeller byggs på ny innovativ arkitektur Volvo Cars Sverige - 2015-10-15 13:14 CEST Volvo Cars breddade utbud av kompakta bilmodeller kommer att utvecklas på den nya innovativa arkitekturen Compact Modular..
Volvo Cars presenterar säkert och smidigt användargränssnitt för självkörande bilar
Volvo Cars presenterar säkert och smidigt användargränssnitt för självkörande bilar Volvo Cars har presenterat ett av branschens mest avancerade och lättanvända gränssnitt för att övervaka hur förare kommer att överlämna..
Volvo rekryterar från McKinsey
Volvo rekryterar från McKinsey Björn Annwall tar över efter Alain Visser som går till en ny befattning som vice president för global marknadsföring och försäljning på..
Renhållningsarbetare får hjälp av robot
Renhållningsarbetare får hjälp av robot Tänk dig en robot som tyst och diskret rullar in i ett bostadsområde, hämtar dina sopor och tömmer dem i lastbilen. Det sker utan att väcka sovande..
Polestar ska vara fortsatt ”dynamiskt och oberoende” under Volvos kontroll
Polestar ska vara fortsatt ”dynamiskt och oberoende” under Volvos kontroll Polestar, Volvo Cars prestandamärke, kommer att fungera som ett dynamiskt och oberoende företag under Volvo Cars ägarskap, enligt Håkan Samuelsson, VD och..
Kommande förändringar i Volvokoncernens ledning
Kommande förändringar i Volvokoncernens ledning Torbjörn Holmström, medlem av Volvokoncernens ledning, har meddelat att han avser lämna positionen som Volvo Group Chief Technology Officer och Executive Vice..
Sveriges säkraste bil
Sveriges säkraste bil Volvo Cars är storsegrare i försäkringsbolagets Folksams rankning av säkra bilar. Fem Volvomodeller är 51 procent säkrare än..
Volvo huvudsponsor för Vasaloppet
Volvo huvudsponsor för Vasaloppet Volvo Car Sverige är från och med den 1 september ny huvudsponsor och officiell fordonsleverantör till Vasaloppet. Samarbetet innebär att Volvo finns med i..
Volvo Cars nya reklamsamarbete med fiskeprofilen Svartzonker
Volvo Cars nya reklamsamarbete med fiskeprofilen Svartzonker Efter Zlatan, Robyn, Avicii med flera skriver nu Volvo Cars nästa kapitel av Made By Sweden. Det är svenske fiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson som..
Full fart för Volvo Cars
Full fart för Volvo Cars Biltillverkaren Volvo Cars förbättrade sitt resultat under första halvåret, jämfört med samma period 2014. Rörelseresultatet uppgick till 1,66..
Made by Sweden-scen på Way out west
Made by Sweden-scen på Way out west Tillsammans med festivalarrangören Luger skapar Volvo Car Sverige en helt ny scen under Way out West festivalen. Scenen som går under namnet Made by Sweden ska vara en..
Volvo återkallar nya XC90 igen
Volvo återkallar nya XC90 igen Volvo återkallar nya XC90, årsmodell 2016, efter problem med krockuddarna. Enligt tidningen Göteborgs-Posten gäller det endast den sjusitsiga modellens..
Volvo halvårsrapport: lönsamheten ökade
Volvo halvårsrapport: lönsamheten ökade Det andra kvartalet följde utvecklingen från det fjärde kvartalet 2014 och årets inledning. Koncernens produkter tas emot väl av marknaden, och..
Volvo Cars köper 100 procent av Polestar
Volvo Cars köper 100 procent av Polestar Volvo Cars har köpt 100 procent av det svenska prestandabilsföretaget Polestar, inklusive varumärket Polestar. I fortsättningen kommer Polestar att..
Volvo Car Sverige är halvårets storsegrare
Volvo Car Sverige är halvårets storsegrare Volvo Car Sverige är halvårets storsegrare på den kraftigt ökande svenska bilmarknaden. Marknadsandelen ligger runt 20 procent. Volvo V70/XC70..
Volvos nya sommarkampanj
Volvos nya sommarkampanj I den nya kampanjen tas tittarna med på en resa i ett somrigt Sverige. Det är företagets modeller Volvo V70 och XC70 som står i fokus i filmerna, som..
Chalmers blir tung partner i Drive me - projektet med 100 självkörande Volvobilar
Chalmers blir tung partner i Drive me - projektet med 100 självkörande Volvobilar Drive Me-projektet – ett unikt, offentligt pilotprojekt med vanliga förare bakom ratten på 100 självkörande Volvobilar – har fått en ny..
Dubbelpris till Volvo för interiördesign
Dubbelpris till Volvo för interiördesign Robin Page, chef för interiördesign på Volvo Car Group, har blivit vald bland flera mycket framstående fordonsdesigner till årets..
Ny marknadsdirektör på Volvo Car Sverige
Ny marknadsdirektör på Volvo Car Sverige Per Carleö är utsedd till ny marknadsdirektör på Volvo Car Sverige. Han kommer närmast från tjänsten som marknadskommunikationschef. Han..
Volvo - tekniken minskar bilolyckor med 28%
Volvo - tekniken minskar bilolyckor med 28% En av de mest omfattande vetenskapliga studier som utförts på kollisionsundvikande system i bilar visar att Volvo Cars City Safety-teknik, som är standard i alla..
Volvos hemstad Göteborg värd för världens främsta konferens inom fordonssäkerhet
Volvos hemstad Göteborg värd för världens främsta konferens inom fordonssäkerhet Världens främsta konferens för fordonssäkerhet, International Technical Conference on the Enhanced Safety of Vehicles (ESV), kommer i år att..
Volvo fortsätter sin satsning på unga till industrin
Volvo fortsätter sin satsning på unga till industrin Volvokoncernens treåriga satsning Volvosteget får en fortsättning och blir en del av den ordinarie verksamheten. En ny omgång av den yrkesinriktade..
Volvo återkallar XC90
Volvo återkallar XC90 Volvo Cars utfärdar en återkallelse av omkring 200 Volvo XC90 kundbilar av årsmodell 2016 för ett potentiellt fel i ett kablage som styr delar av bilens..
Styr din Volvobil från din Apple Watch
Styr din Volvobil från din Apple Watch Volvo Cars kommer att släppa en uppdaterad version av sin banbrytande smarta Volvo On Call-app som ger sömlös uppkoppling för kroppsburna enheter som Apple..
Nummer 7 000 000 rullar ut
Nummer 7 000 000 rullar ut En vit Volvo V60 D5 Plug-in Hybrid rullar idag av produktionsbandet hos Volvo Car Torslanda som fabrikens 7 000 000:e tillverkade bil sedan produktionsstarten 1964...
Volvo varslar i Eskilstuna
Volvo varslar i Eskilstuna Volvo Group Trucks Distribution Center varslade på tisdagen om uppsägning av 35 kollektivanställda medarbetare, skriver Eskilstuna-Kuriren. Orsaken är..
Framtidens kollektivtrafik - elbusslinje 55 i Göteborg
Framtidens kollektivtrafik - elbusslinje 55 i Göteborg Den 15 juni är det premiär för en tyst och utsläppsfri elbuss som drivs på förnyelsebar el, som stannar i Sveriges första busshållplats..
Volvo och Avicii - A new beginning
Volvo och Avicii - A new beginning På fredag den 8 maj kl 20.50 är det premiär för ”Feeling good”, Volvos nya samarbete med svenske Avicii - en av världens främsta..
Sportiga Volvo V40 Carbon gör entré
Sportiga Volvo V40 Carbon gör entré Nu lanserar Volvo Cars en begränsad upplaga av specialmodellen Volvo V40 Carbon Edition. Den erbjuder sportig design i kombination med högteknologiska material. Carbon..
XC90 T8 Twin Engine är världens kraftfullaste och renaste SUV
XC90 T8 Twin Engine är världens kraftfullaste och renaste SUV Med CO2-utsläpp på 49 g/km, kombinerad effekt på 407 hk*, 640 Nm, endast 2,1 liter/100 km och en räckvidd vid ren eldrift på 43 km. XC90 T8 Twin..
Volvo Car Sverige går på högvarv
Volvo Car Sverige går på högvarv Volvo Car Sverige går på högvarv och avslutar april månad som marknadsledare med flaggskeppet Volvo V70/XC70 i topp. Detta på en fortsatt ökande..
1500 nya jobb på Volvo Torslanda
1500 nya jobb på Volvo Torslanda Det tredje skiftet startar idag i Volvo Cars’ Torslandafabrik och skapar därmed 1,500 nya arbetstillfällen i Göteborg. Introduktionen av det nya..
Martin Lundstedt ny vd och koncernchef Volvo
Martin Lundstedt ny vd och koncernchef Volvo AB Volvos styrelse har beslutat utse Martin Lundstedt, 47, till vd och koncernchef för Volvo. Martin Lundstedt tillträder sin nya tjänst i oktober 2015 och kommer..
Volvo delårsrapport: vikande volymer i Brasilien och Kina
Volvo delårsrapport: vikande volymer i Brasilien och Kina Under det första kvartalet 2015 fortsatte effekterna av Volvokoncernens strategiska effektiviseringsprogram att ge resultat. Inom flera delar av koncernen..
Volvo Cars fortsätter sin lansering av premiumladdhybrider på Shanghai Motor Show
Volvo Cars fortsätter sin lansering av premiumladdhybrider på Shanghai Motor Show Volvo Cars kommer att visa det senaste tillskottet i sitt växande utbud av laddhybridbilar på 2015 års bilutställning i Shanghai.  - S60L T6 Twin..
Halva årsproduktionen av Volvo XC90 redan såld
Halva årsproduktionen av Volvo XC90 redan såld 24 000 förbokade Volvo XC90. Det motsvarar nära halva årsproduktionen, skriver Volvo i ett pressmeddelande. – Det fantastiska mottagandet av helt nya Volvo..
Ny försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige
Ny försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige Till ny försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige utses Jessica Span, tidigare chef för företagsförsäljningen. Hon tillträder sitt..
Volvo ökar 50 procent mer än marknaden första kvartalet
Volvo ökar 50 procent mer än marknaden första kvartalet Volvo Car Sverige går i mål som marknadsledare för mars månad och fortsätter därmed sitt stora segertåg. Jämfört med samma..
Teknikpris till dubbelkoppling för lastbilar
Teknikpris till dubbelkoppling för lastbilar Växellådan I-Shift Dual Clutch använder teknologi från sportbilsindustrin för att förbättra körbarheten hos lastbilar. Det är den..
Statsminister Stefan Löfven närvarande vid Volvo Cars demonstration av självkörande bilar I Beijing
Statsminister Stefan Löfven närvarande vid Volvo Cars demonstration av självkörande bilar I Beijing Volvo Car Groups banbrytande teknik, som gör det möjligt att redan 2017 sätta självkörande bilar i händerna på vanliga bilförare,..
Volvo Cars integrerar självkörande bilar i trafiken
Volvo Cars integrerar självkörande bilar i trafiken Volvo Cars presenterar en unik helhetslösning som gör att det går att integrera självkörande bilar i trafiken – med "vanliga" människor bakom..
Volvo Car Sverige fortsätter starkt i januari
Volvo Car Sverige fortsätter starkt i januari Volvo Car Sverige fortsätter starkt in pgar försvarar företaget sin plats som marknadsledare. Och redan nu börjar resultaten synas av den nyligen lanserade..
Volvo visar spännande nyheter på Lifestyle mässa
Volvo visar spännande nyheter på Lifestyle mässa När Stockholm Life Style Motor Show öppnar nu på torsdag är Volvo Car Sverige på plats. Det blir Sverigepremiär för nya Volvo V60..
Volvo tar med sig varumärket Cross Country in i sedansegmentet
Volvo tar med sig varumärket Cross Country in i sedansegmentet - Volvo Cars pekar mot framtiden med den spännande S60 Cross Country - En pionjär inom segmentet, från Volvo Cars - Bygger på ett starkt arv av..
Volvo Car Sverige gör toppresultat för 2014
Volvo Car Sverige gör toppresultat för 2014 2014 gör Volvo Car Sverige gör ett av sina bästa resultat för 2000-talet. Företaget slutar året som marknadsledare för 57:e året i rad..
Världsunik teknik kopplar Volvo Cars och POC presenterar praktisk cykelteknik som räddar liv på International CES 2015
Världsunik teknik kopplar  Volvo Cars och POC presenterar praktisk cykelteknik som räddar liv på International CES 2015 Olycksstatistiken visar följande: 50 procent av alla cyklister som dör i trafiken har kolliderat med en bil I USA ökade antalet dödsfall bland..
Volvo Car Group testar redan sin nya trecylindriga motor
Volvo Car Group testar redan sin nya trecylindriga motor Ny 3-cylindrig motor utvecklad i Sverige av Volvo Cars Volvos nästa steg i sitt imponerande program för Drive-E-drivlinor Brett utbud av..
Nöjesattraktion på Legoland inspirerade till testmetod för avåkningsolyckor på Volvo Cars
Nöjesattraktion på Legoland inspirerade till testmetod för avåkningsolyckor på Volvo Cars Ett besök på Legoland med sina tvillingdöttrar år 2007 inspirerade Volvo Cars säkerhetsexpert Anders Axelsson att förvandla en åktur..
Världsnyhet - Nya Volvo XC90 fokuserar på skydd i allvarliga avåkningsolyckor
Världsnyhet - Nya Volvo XC90 fokuserar på skydd i allvarliga avåkningsolyckor Standardsäkerhetspaketet i nya Volvo XC90 inkluderar en världsnyhet som inriktar sig på skydd vid avåkningsolyckor. Fokuseringen på denna vanliga och..
Volvo Cars introducerar Twin Engine-teknik i världens första plug-in SUV i lyxklassen
Volvo Cars introducerar Twin Engine-teknik i världens första plug-in SUV i lyxklassen Den nya XC90 T8 är den första Volvon designad från grunden för plug-in/electrification-kompabilitet. Med oslagbar prestanda..
City Safety – Volvo Cars banbrytande teknik för att undvika krockar är standard i nya XC90
City Safety – Volvo Cars banbrytande teknik för att undvika krockar är standard i nya XC90 Från och med nya Volvo XC90 blir City Safety samlingsnamnet för alla Volvo Cars automatiska bromsfunktioner. Den kontinuerligt förbättrade tekniken för..
Ny segermånad för självklara marknadsledaren Volvo
Ny segermånad för självklara marknadsledaren Volvo November blev en ny segermånad för Volvo Car Sverige. Företaget går i mål som självklar marknadsledare. 2014 har hittills helt gått..
Nya Volvo XC90 får ett förbättrat multifilter som ger bättre luftkvalitet i kupén
Nya Volvo XC90 får ett förbättrat multifilter som ger bättre luftkvalitet i kupén Genom att introducera ett större och effektivare multifilter i kupén, fortsätter Volvo Cars att sätta standarden med sitt CleanZone-koncept. CleanZone..
Volvo Car Group visar nya V60 Cross Country
Volvo Car Group visar nya V60 Cross Country I veckan visar Volvo Car Group upp den efterlängtade Cross Country-versionen av sin framgångsrika V60 sportkombi på LA Motor Show. – Det känns..
Volvo fortsätter sitt stora segertåg -ökar dubbelt upp mot marknaden
Volvo fortsätter sitt stora segertåg -ökar dubbelt upp mot marknaden Volvo Personbilar Sverige fortsätter årets segertåg. Oktober visar en ökning på nära 22 procent jämfört med förra året...
Volvo Cars startar ett tredje skift och skapar 1 300 arbetstillfällen i Torslandafabriken
Volvo Cars startar ett tredje skift och skapar 1 300 arbetstillfällen i Torslandafabriken Volvo Cars kommer att introducera ett tredje skift i Torslandafabriken för att kunna möta den ökade kundefterfrågan på företagets nya..
Volvo vinner 100-wattaren med Zlatan-kampanjen
Volvo vinner 100-wattaren med Zlatan-kampanjen Favorittippade Volvo Cars plockade i den prestigefyllda reklamtävlingen 100-wattaren hem högsta vinsten – 100-wattaren – med kampanjen Made By Sweden i..
360°-gradersvy – nyckeln till Volvo Cars mål om noll dödsolyckor från år 2020
360°-gradersvy – nyckeln till Volvo Cars mål om noll dödsolyckor från år 2020 I och med utvecklingen av en ny säkerhetsfunktion som identifierar kollisionsfria vägar, har Volvo Cars tagit ett av de sista stegen mot att förverkliga sin..
Volvo Ocean Race hissar segel i oktober
Volvo Ocean Race hissar segel i oktober Den 12:e upplagan av Volvo Ocean Race inleds i oktober. Sju båtar lägger ut från spanska Alicante den 11 oktober 2014 och ska angöra 11 hamnar på..
Volvo drar ifrån marknaden - ökar dubbelt så mycket
Volvo drar ifrån marknaden - ökar dubbelt så mycket Den svenska bilmarknaden fortsätter att vara het även den första höstmånaden. Volvo Personbilar Sverige toppar och ökar dubbelt upp..
Volvo Cars presenterar helt nya Volvo XC90 R-Design
Volvo Cars presenterar helt nya Volvo XC90 R-Design   Volvo Cars har nu släppt de första bilderna på R-Design-versionen av helt nya XC90, som riktar sig till köpare som gärna sticker ut..
Volvo Magasin – ny kundtidning från Volvo
Volvo Magasin – ny kundtidning från Volvo Volvo Personbilar Sveriges satsar på en ny tryckt kundtidning. Första numret av Volvo Magasin skickas ut nu i dagarna till drygt 350 000 Volvoägare...
Volvo XC90 First Edition sålde slut på 47 timmar
Volvo XC90 First Edition sålde slut på 47 timmar First Edition-utgåvan av helt nya Volvo XC90, sammanlagt 1 927 individuellt numrerade bilar som endast var till försäljning via nätet, sålde slut inom..
Volvo ökar mer än marknaden
Volvo ökar mer än marknaden Sommaren 2014 blev lång och het. När branschorganisationen Bil Sweden i dag presenterar sina siffror för augusti visar de att Volvo Personbilar Sverige..
Världspremiär för nya Volvo XC90
Världspremiär för nya Volvo XC90 Efter månader av spekulationer presenterade Volvo Cars i dag nya Volvo XC90. Utöver det nya formspråket får kunderna en sjusitsig premium-SUV med..
Nya Volvo XC90: begränsad första upplaga på 1927 bilar som enbart kan köpas på nätet En första serie på 1927 bilar hyllar året då Volvo grundades för 87 år sedan.
Nya Volvo XC90: begränsad första upplaga på 1927 bilar som enbart kan köpas på nätet En första serie på 1927 bilar hyllar året då Volvo grundades för 87 år sedan. Nya Volvo XC90, som lanserades i Stockholm idag, släpps inledningsvis i en begränsad upplaga: First Edition. De 1927 individuellt numrerade bilarna är en..
Volvo Car Group förutspår en försäljningsökning på 10 procent för 2014
Volvo Car Group förutspår en försäljningsökning på 10 procent för 2014 Volvo Car Group räknar med en försäljningsökning på nära tio procent för helåret 2014. Enligt vd Håkan Samuelsson är det ett..
Volvo Car Group redovisar ett rörelseresultat för första halvåret på 1,2 miljarder
Volvo Car Group redovisar ett rörelseresultat för första halvåret på 1,2 miljarder Volvo Car Group har rapporterat ett rörelseresultat för det första halvåret 2014 på 1210 Mkr, underbyggt av stark efterfrågan på..
Volvo 240 -en svensk ikon fyller 40 år
Volvo 240 -en svensk ikon fyller 40 år Den 21 augusti 1974 visades Volvo 240 för första gången för media. Modellserien skulle komma att bli en exempellös framgång för Volvo..
Nya XC90 blir den första Volvo som byggs på den nya skalbara arkitekturen SPA
Nya XC90 blir den första Volvo som byggs på den nya skalbara arkitekturen SPA Volvo Cars nya XC90 - som lanseras i Stockholm om två veckor – blir den första bilen som byggs på den egenutvecklade skalbara arkitekturen Scalable Product..
Volvos sommarförsäljning stekhet
Volvos sommarförsäljning stekhet När sommarmånaden juli är slut visar registreringssiffrorna att Volvo Personbilar Sverige ökat mer än..
Nya Volvo XC90: en av världens säkraste bilar med två världsnyhete
Nya Volvo XC90: en av världens säkraste bilar med två världsnyhete 2014-07-22 Först i världen med automatisk inbromsning vid vänstersväng framför mötande fordon. Först i världen med..
Nya XC90: Innovativa IntelliSafe-lösningar gör trånga parkeringar och snäva manövrar enkla och säkra
Nya XC90: Innovativa IntelliSafe-lösningar gör trånga parkeringar och snäva manövrar enkla och säkra Peter Mertens - Senior Vice President, Research & Development  Automatisk fickparkering och backning in i vinkelrät parkeringsruta. Ger..
Slutet på en era – svenska tillverkningen av Volvo XC90 upphör efter 12 år
Slutet på en era – svenska tillverkningen av Volvo XC90 upphör efter 12 år Efter mer än 636 000 tillverkade bilar rullar sista XC90 ut ur fabriken idag Sista XC90 kommer..
Volvo Cars nya XC90 kommer att bli världens renaste och mest kraftfulla SUV
Volvo Cars nya XC90 kommer att bli världens renaste och mest kraftfulla SUV • Fyrhjulsdrift, sju sittplatser och ultralåga CO2-utsläpp på cirka 60g/km • Upp till 400 hk och vridmoment på 640 Nm • Ny Volvoutvecklad..
Volvo toppar på het bilmarknad
Volvo toppar på het bilmarknad - ökar mer än marknaden Marknadsledaren Volvo Personbilar Sverige avslutar ett intensivt och lyckosamt första halvår 2014. I juni är ökningen..
Produktionsstart av nya Volvo S60 och V60 Polestar
Produktionsstart av nya Volvo S60 och V60 Polestar De första Volvo S60 och V60 Polestar har lämnat Volvo Torslanda-fabriken på väg till kunder runt om i världen. – Vi är oerhört glada..
Volvo Cars i samarbete med Bowers & Wilkins för att skapa ett ljudsystem utöver det vanliga till nya Volvo XC90
Volvo Cars i samarbete med Bowers & Wilkins för att skapa ett ljudsystem utöver det vanliga till nya Volvo XC90 Nya ljudsystemet blir ett av bilindustrins främsta Volvo XC90 utrustas med en helt integrerad, ventilerad subwoofer Nya Volvo XC90, som presenteras senare i..
Nya Volvo XC90 förvandlar körupplevelsen till något helt nytt
Nya Volvo XC90 förvandlar körupplevelsen till något helt nytt   Knapparna ersätts av en stor pekskärm som påminner om en surfplatta Innovativ, intuitiv teknik som är enkel att..
Starkt fokus på miljö för marknadsledaren Volvo
Starkt fokus på miljö för marknadsledaren Volvo -ökar dubbelt upp mot marknaden På en starkt växande svensk bilmarknad ökar Volvo Personbilar Sverige dubbelt upp mot marknaden och är fortsatt..
Volvo Sport på Torslanda
Volvo Sport på Torslanda ..
Fler får chansen att tävla i Volvo World Golf Challenge
Fler får chansen att tävla i Volvo World Golf Challenge - via digitala appen Golf GameBook Volvo World Golf Challenge heter Sveriges redan största amatörgolftävling sett till antalet spelare. Nu förväntas..
Volvo flyttar centrallager och jobb riskerar att försvinna
Volvo flyttar centrallager och jobb riskerar att försvinna Volvos centrallager i Eskilstuna effektiviserar och flyttar delar av verksamheten till belgiska Gent, Nu riskerar runt 160 jobb att försvinna i samband med..
One Tonne Life-projektet tre år senare: Pilotprojekt möjliggör en klimatsmart livsstil
One Tonne Life-projektet tre år senare: Pilotprojekt möjliggör en klimatsmart livsstil Tre år efter slutförandet av det banbrytande projektet One Tonne Life, som initierades av A-hus, Vattenfall och Volvo Cars, har ett växande antal människor..
Volvo XC60 har passerat en milstolpe, har sålts i över 500 000 exemplar
Volvo XC60 har passerat en milstolpe, har sålts i över 500 000 exemplar Volvo Car Groups bäst säljande modell sedan 2009, Volvo XC60, passerade i april 500 000 sålda bilar. Milstolpen nåddes på lite drygt fem..
Volvo stärker positionen på starkt växande marknad
Volvo stärker positionen på starkt växande marknad Volvo Personbilar Sveriges försäljning ökade under april med 19%, vilket är 5 procentenheter mer än marknaden totalt. Svenskarnas favorit är..
Volvos största miljösatsning någonsin
Volvos största miljösatsning någonsin Se Robyn i filmen om Volvos största miljösatsning någonsin ..
Volvo Car Groups barnsäkerhetsarbete 50-årsjubilerar
Volvo Car Groups barnsäkerhetsarbete 50-årsjubilerar Volvo Car Groups engagemang för att skydda de minsta och mest sårbara passagerarna fyller 50 år 2014. Detta banbrytande arbete inleddes redan 1964 med..
Ikonisk skapelse från Volvo
Ikonisk skapelse från Volvo Här är nya Volvo Concept Coupé – Media Presentation Den är inspirerad av modern skandinavisk livsstil och design – såväl som..

Produkter

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen